Razgovor s korisnikom:Reuw

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Reuw, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

-Bushido 23:06, 3 januar 2008 (CET)

pozdrav[uredi izvor]

Greškom ste kreirali kategoriju, a ne članak, prebaciću vaš tekst na članak. --Squirrel 12:51, 4 juli 2008 (CEST)

Evo link na pravi članak: Staklasto tijelo pozdrav--Squirrel 12:55, 4 juli 2008 (CEST)

Treba kategorija:Oftalmologija. U njoj clanak staklasto tijelo.

Promijeniću, i dalje uređujte ovaj članak na ne kategoriju. ;) --Squirrel 13:00, 4 juli 2008 (CEST)

Oftalmologija[uredi izvor]

Pozdravljam vaš rad na člancima u oblasti oftalmologije, samo tako nastavite. Ako zatreba kakva pomoć slobodno mi se obratite. --Smooth O 22:05, 7 juli 2008 (CEST)

Kada želite da ostavite poruku nekom korisniku ostavite na njegovoj stranici za razgovor, a ne na stranici za razgovor članka. A nakon poruke se morate potpisati, to se radi sa četiri tilda ~~~~ --Smooth O 22:21, 7 juli 2008 (CEST)
Potpis samo ove 4 valovite crte (tilda), ne treba ovo sa uglastim zagradama. A na stranici za razgovor piše se na dnu stranice, a ne na vrhu. Eto samo male informacije tehničke prirode. --Smooth O 22:42, 7 juli 2008 (CEST)

Potpis[uredi izvor]

Može potpis i ovako:

Potpis.jpg

--Squirrel 22:52, 7 juli 2008 (CEST)

Korisničke šablone dodajete ubacivanjem koda u vašu kor. stranicu npr: {{Korisnik Sarajevo}}--Squirrel 23:02, 7 juli 2008 (CEST)
Kodove za korisničke šablone morate kopirati identično kako su navedeni npr. ovdje, bez dodavanja dvotačke ili slično. pozdrav --Squirrel 11:24, 8 juli 2008 (CEST)

Pozdrav[uredi izvor]

Ja se izvinjavam, ali sam sebi dozvolio da Vam složim korisničke šablone. Pozdrav --Seha 02:03, 9 juli 2008 (CEST)

Nema na čemu.--Seha 23:44, 9 juli 2008 (CEST)
Ambliopija sam preusmjerio jer je bio sa zagradom. Ambliopija--Seha 00:22, 10 juli 2008 (CEST)

Linkovi[uredi izvor]

Kada pravite int. linkove nemojte uključivati i malu zagradu npr. [[(strabizam)]] već ([[strabizam]]). pozdrav --Squirrel 10:28, 10 juli 2008 (CEST)

Help[uredi izvor]

Da li možete nešto kratko napisati o pojmu nystagmus. Potrebno je za članak Ibuprofen (popunjavamo crvene linkove). pozdrav --Squirrel 22:54, 10 juli 2008 (CEST)

Ja sam započeo sa prevodom sa njemačke wiki jer je prilično dobar i opširan članak. Zamolio bi vas da pregledate medicinske izraze jer nisam siguran da su tačni i preveo sam ih po mom mišljenju. Treba mi još malo vremena za prevod pa kad uklonim šablon za preuredu možete pregledati i ispraviti. Hvala vam unaprijed!--Seha 00:53, 11 juli 2008 (CEST)
Ja sam preveo ali dio za načine pregleda bi trebalo napisati jel mi je previše medicinskih izraza. Pa da i vama malo ostane :-). Pozdrav--Seha 09:45, 11 juli 2008 (CEST)
Evo Nystagmus i kako bi bio ispravan naziv na bosanskom? --Squirrel 09:50, 11 juli 2008 (CEST)
Ispravite na članku šta hoćete, a naslov ćemo promijeniti kasnije. pozdrav i sretno, Seha piše na čudnoj kombinaciji bos. i njem. jezika --Squirrel 09:53, 11 juli 2008 (CEST)
Važno bi bilo dopisati i načine pregleda jel mi se pojavila vrtoglavica od onih izraza na njemačkoj wiki pa sam presto da ga i ja nedobijem. :-)--Seha 10:20, 11 juli 2008 (CEST)
Samo da ostavim drugi link, prebačen je članak na nistagmus. pozdrav --Squirrel 14:26, 11 juli 2008 (CEST)

Molim Vas da se prilikom rada na člancima pridržavate uputa datim u gorenavedenom šablonu dobrodošlice; to se odnosi na kategorisanje, način pravljenja internih linkova i slično. Puno uspjeha u radu. Ado 00:01, 2 septembar 2009 (CEST)