Razgovor s korisnikom:Rjecina2

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Nuvola apps important.svg Ne dodajite besmislice na Wikipediju. To se smatra vandalizmom. Ako želite eksperimentisati, koristite igralište. Hvala vam. CER@ (ask) 07:38, 19 juni 2009 (CEST)

This is wikipedia on bosnian. Please write articles on Bosnian. Tnx--CER@ (ask) 07:38, 19 juni 2009 (CEST)

Članak na hr wiki[uredi izvor]

Joj, nisam siguran da sam baš ja kompetentan da ocijenim Vaš članak na hr wiki. Ako stignem (hronična nestašica vremena) pogledaću i prokomentarisati koliko budem mogao. Pozdrav Ado 11:23, 29 juli 2009 (CEST)

Rečenica[uredi izvor]

Zašto dodajete rečenice koje uopće nemaju smisla. Pročitajte pa provjerite.--CER@ (ask) 14:10, 14 juni 2010 (CEST)

Prvo: zašto pišete ekavicu a pričate hrvatski jezik? Drugo: kakve veze ima link koji vodi na hr.wikiizvor sa wikipedijom na BOSANSKOM jeziku? treće: ne kažem da je sporan Valachorum ili kako god da se zove niti je upitno išta što ste naveli u vezi toga, samo sam protiv toga da pišete hrvatskim jezikom na ovoj wikipediji. Kao što vam je poznato, ovo je wikipedija na bosanskom jeziku. Stoga, ako ja mogu na wikipediji na hrvatskom jeziku pisati, odnosno pridonositi po pravilima hrvatskog jezika, možete to i vi na bosanskoj wikipediji na BOSANSKOM jeziku.--CER@ (ask) 15:12, 14 juni 2010 (CEST)
Napisi i postavi sablon prijevod, pa cu ja prevesti. Sto se tice izmjena koje ti je Cera vratio, pogledaj sta si napisao pa ces razumjeti sta misli reci :) i ja sam dva puta procitao recenicu i jos uvijek ne shvatam sta je pisac htio reci. Osim toga, wikizvor na bilo kojem jeziku nije izvor za Wikipediju. --WizardOfOz talk 17:35, 14 juni 2010 (CEST)
Neces se zamjeriti samo njemu nego svim adminima ovdje. Wikisource nije izvor za Wikipediju. Rekao ti je i on, a rekao sam ti i ja :) --WizardOfOz talk 17:25, 22 juni 2010 (CEST)

Ja sam mislio da govoris o onom revertu wikisource kao izvor. Nisam ni primjetio da je revertovao na mom razgovoru, ali ako je vratio, znaci da je uvidio gresku. A sto se tice "moje" wikipedije: pisi, drzi se pravopisa (a ako ne, kao sto sam ti rekao stavi na podstranicu pa cu prevesti), navedi izvore i to je to. Ovdje ti niko nece reci da te ne razumije. Sto se tice poredjenja sa korisnikom kog si naveo, ako me smatras jednakim, istog trenutka se odricem wikipedije, a ako nadjes jos par koji su tog misljenja da sam kao on, vjerovatno cu ozbiljno razmisliti da li da koristim .45 ili 9mm parabelum pri samoubistvu. --WizardOfOz talk 18:08, 22 juni 2010 (CEST)

Moj slučajni revert WoO stranice za razgovor je bio nehotice. Iskreno se izvinjavam ako je drugačije protumačeno. A za ovo ostalo, lijepo Vas molim da poštujete sva pravila bilo bs.wiki, bilo wikipedije na svim drugim jezicima, kako ne bismo došli u nemile situacije međusobnih blokiranja (nas na hr.wiki, vas na bs.wiki, a svih zajedno na sr.wiki :))))--CER@ (ask) 08:52, 23 juni 2010 (CEST)
To što vi i vaši istomišljenici s druge strane Drine sa sh.wiki mislite o nama Bošnjacima uopće me se ne tiče. I tamo i ovdje i kod vas u hr.wiki i na sr.wiki i gdje god poželite svuda su ista pravila. Ako čovek ima pravo o Boki, nek vam dokaže, ovdje se dokazao svojim drskim i provokativnim srbovanjem i nacionaliziranjem svega što mu nije po volji. Prvo dokazi pa onda sve ostalo.--CER@ (ask) 19:57, 9 august 2010 (CEST)
Ako ste se našli u mojim riječima da ste isti kao vaši susjedi s one strane ja vam se ovom prilikom izvinjavam (ispričavam). Nije mi namjera vrijeđati bilo koga zbog različitih političkih i nacionalnih uvjerenja i pripadnosti, što je naravno i protiv pravila wikipedije. Namjera mi je da spriječim sve vidove širenja nacionalne i vjerske netrpeljivosti i svaki onakav ispad ću u buduće na taj način protumačiti. Ovaj link koji ste naveli o historiji (povijesti) Kotora nedvojbeno je napisan jednostrano i stranica nema nikakvu naučnu (znanstvenu) vrijednost obzirom da ste prethodno trebali pogledati iz kojeg je ugla (kuta) pisano i ko ju je napisao (da li je iz nezavisnih izvora). Ukoliko je o tome riječ (a u ovom slučaju jeste), potrebno je tražiti nezavisne (neovisne) izvore (kad je riječ o balkanskim pitanjima o kojima se teško možemo složiti).--CER@ (ask) 07:36, 13 august 2010 (CEST)
Hvala na linku--CER@ (ask) 13:31, 1 septembar 2010 (CEST)
Imas mail --WizardOfOz talk 20:24, 27 novembar 2010 (CET)

Senj[uredi izvor]

Nisam baš aktivan u zadnje vrijeme pa nisam ranije odgovorio. Kao što vidite kolega je ispravio moju grešku na članku Senj. Razlog mog vraćanja Vaše izmjene je to što sam mislio da se radi o uobičajenom vandalizmu i brisanju dijela stranice (što je često na ovoj wikipediji). Inače, često se dešava da su web stranice pojedinih općina, turističkih zajednica, regija i sl popunjene i sa dosta tekstova sa wikipedija, pa je u mnogim slučajevima nešto teže utvrditi da li je "stariji" tekst sa navedenih stranica ili tekst sa wikipedija, odnosno ko je koga kopirao. Najbitnije je da je propust ispravljen. Pozz Ado (razgovor) 10:33, 21 maj 2012 (CEST)