Razgovor s korisnikom:Sadrazam

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Dobrodošli na Wikipediju na bosanskom jeziku!

Do sada ste se možda već upoznali sa konceptom rada ovog projekta, a ako niste, posjetite Vrata zajednice gdje možete naći dosta korisnih informacija.

Svaki početak zahtijeva malo navikavanja pa Vam savjetujemo da aktivno komunicirate sa ostalim korisnicima. Na taj način ćete se navići na standarde i lakše ćete naći svoje mjesto u zajednici.

Opća pitanja možete postaviti na Čaršiji ili možete direktno diskutovati sa ostalim korisnicima na njihovim stranicama za diskusiju. Korisne stranice za upoznavanje s isključivo jezičkim pitanjima su pravopis i pisanje riječi u skladu sa standardom.

Također vrlo korisna stranica je Nedavne izmjene gdje možete pratiti trenutne aktivnosti i izmjene na ovoj Wikipediji.

U diskusijama svoj potpis možete ostaviti navođenjem četiri puta zaredom znaka tilda (~).

Molimo Vas da vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka.

Još jednom dobrodošli i puno uspjeha u radu.--Emir Kotromanić 11:46, 28 maj 2006 (CEST)[odgovori]

Rad na člancima[uredi izvor]

Molim vas da prilikom rada na clancima ne koristite [[Medija:]] linkove. Vezanjem rijeci u clancima sa [[Medija:]] linkom nema nikakvu svrhu. Pozdrav. --Elmir[demicx] 00:58, 29 maj 2006 (CEST)[odgovori]

Linkove mozes da postavis tako sto ces zeljeni pojam staviti u zagradu [[ ]]. To vazi samo za rijecu u infinitivu. Ako je rijec u nekom drugom padezu, onda moras prvo u zagradu da stavis taj pojam u infinitivu, da ga odvojis sa uspravnom linijom |, pa tek onda stavis pojam koji koristis u clanku.

Nekoliko primjera:

Kôd Izgled
[[Afrika]] je kontinent. Afrika je kontinent
Ja sam bio u [[Amerika|Americi]] Ja sam bio u Americi
Danas je [[29. maj]] Danas je 29. maj
Ja sam rođen [[14. april|14. aprila]] Ja sam rođen 14. aprila
Razgovarao sam sa [[autor]]ima Razgovarao sam sa autorima.
[[2006]]. godina 2006. godina
[[George W. Bush]] je [[Predsjednici Sjedinjenih Američkih Država|americki predsjednik]]. George W. Bush je americki predsjednik.

Nadam se da ce ti ovo malo pomoci. Ako ne, slobodno pitaj. Pozdrav. --Elmir[demicx] 13:09, 29 maj 2006 (CEST)[odgovori]

PS. Kada postavljas pitanja na carsiji ili na stranicama za diskusiju, obavezno se potpisi (sa cetiri znaka tilda ~~~~), tako da svako zna koje postavio pitanje.

Pretraga[uredi izvor]

Problem je sto "pretraga" nije bas jaca strana wikipedije. Pretraga nekada funkcionise a nekada ne (kao npr. danas). Zato se uvijek preporucuje upotreba google ili nekog drugog pretrazivaca. --Elmir[demicx] 18:22, 29 maj 2006 (CEST)[odgovori]