Razgovor s korisnikom:Sake81

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije
   Pomoć   Sake81, dobrodošli na Wikipediju na bosanskom jeziku!
   Vrata zajednice Do sada ste se možda već upoznali sa konceptom rada ovog projekta, a ako niste, posjetite Vrata zajednice gdje možete naći dosta korisnih informacija.

Svaki početak zahtijeva malo navikavanja pa Vam savjetujemo da aktivno komunicirate sa ostalim korisnicima. Na taj način ćete se navići na standarde i lakše ćete naći svoje mjesto u zajednici.

Opća pitanja možete postaviti na Čaršiji ili možete direktno diskutovati sa ostalim korisnicima na njihovim stranicama za diskusiju. Korisne stranice za upoznavanje s isključivo jezičkim pitanjima su pravopis i pisanje riječi u skladu sa standardom.

Također vrlo korisna stranica je Nedavne izmjene gdje možete pratiti trenutne aktivnosti i izmjene na ovoj Wikipediji.

U diskusijama svoj potpis možete ostaviti navođenjem četiri puta zaredom znaka tilda (~~~~).
Molimo Vas da vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka.

Još jednom dobrodošli i puno uspjeha u radu. Elmir[demicx]
P.S. Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku? Kontaktirajte me.   
   Čaršija
   Nedavne izmjene
   Pravopis
   Jezički standardi
   Pravilno-nepravilno
   FAQ

Napomena[uredi izvor]

Sake, Wikipedia nije forum, pa tako ovdje ne vaze pravila koja vaze na mnogim forumima. Stoga te napominjem da ovdje ne mozes stavljati slike guzova i treba iz vise razloga. U pitanju je enciklopedija, pa sve sto dovodi u pitanje kredibilitet cijele zajednice koja naporno radi na stvaranju clanaka ce biti uklonjeno. Takodjer, politika postavljanja slika je vrlo striktno definisana, i slike s "googla" se ne mogu postavljati na Wikipediji. Vise informacija o pravilima koristenja slika mozes pronaci ovdje: [1] Pozdrav. --Emir Kotromanić 00:44, 22 septembar 2006 (CEST)[odgovori]

Nije naveden izvor slike Slika:Sa kule.jpg[uredi izvor]

Hvala vam za postavljanje Slika:Sa kule.jpg. Primijetio sam da u opisu sliku nije specificirano ko je kreirao sliku, dakle status copyrighta je nejasan. Ako ste vi kreirali tu sliku, onda trebate pojasniti zašto mi imamo prava da je koristimo na Wikipediji (pogledajte iznad za copyright šablone). Ako vi niste kreirali sliku, onda morate specificirati gdje ste je pronašli i sl., u većini slučajeva link na stranicu gdje ste je pronašli i uslove upotrebe sadržaja te stranice.

Ako slika nema copyright oznaku, onda se treba dodati. Ako ste vi kreirali/uslikali sliku, audio ili vdeo onda {{GFDL-ja}} šablon može biti korišten da bi slika bila postavljena pod GFDL licencom. Ako vjerujete da slika udovoljava kriterijama poštene upotrebe (engleski: fair use), onda koristite šablon kao {{fairuse}} ili neki od primjerenih šablona sa Wikipedia:Šabloni za slike#Fer_upotreba. Pogledajte Wikipedia:Šabloni za slike za cijelu listu šablona koji se mogu koristiti. Ako ste postavili još datoteka, molimo vas da provjerite i njihov izvor također. Spisak datoteka koje ste postavili možete naći ovdje. Slike bez izvora i bez pravilnih copyright šablona će biti obrisane sedmicu dana nakon postavljanja. Emx 11:13, 12 oktobar 2006 (CEST)[odgovori]