Razgovor s korisnikom:Sanjin

  S Wikipedije, slobodne enciklopedije

  Sanjin, dobrodošli na Wikipediju na bosanskom jeziku!

  Do sada ste se možda već upoznali sa konceptom rada ovog projekta, a ako niste, posjetite Vrata zajednice gdje možete naći dosta korisnih informacija.

  Svaki početak zahtijeva malo navikavanja pa Vam savjetujemo da aktivno komunicirate sa ostalim korisnicima. Na taj način ćete se navići na standarde i lakše ćete naći svoje mjesto u zajednici.

  Opća pitanja možete postaviti na Čaršiji ili možete direktno diskutovati sa ostalim korisnicima na njihovim stranicama za diskusiju. Korisne stranice za upoznavanje s isključivo jezičkim pitanjima su pravopis i pisanje riječi u skladu sa standardom.

  Također vrlo korisna stranica je Nedavne izmjene gdje možete pratiti trenutne aktivnosti i izmjene na ovoj Wikipediji.

  U diskusijama svoj potpis možete ostaviti navođenjem četiri puta zaredom znaka tilda (~~~~).

  Molimo Vas da vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka.

  Puno uspjeha u radu. Emir Kotromanić


  Čestitka[uredi izvor]

  Sanjine htio bih ti samo poželjeti sve najbolje u daljem radu. Čestitam na dosadašnjem vrlo kvalitetnom doprinosu. Odlično si se snašao kao novi član Wikipedije! Ukoliko imaš nekih pitanja slobodno se obrati nekom od administratora ili iskusnijih Wikipedijanaca. Pozdrav!--Emir Kotromanić 01:41, 20 juni 2006 (CEST)Reply[odgovori]

  Odgovor[uredi izvor]

  Ja se nadam da odgovaram na pravom mjestu ;-). Kada postavljas pitanja ili razgovaras na diskusijama, obavezno se potpisi, kako bi drugi korisnici znali o kome se radi (potpis sa cetiri znana tilda ~~~~ ili pritisni na icon [1] iznad prozora za uredjivanje.

  Za projekat "Jedan clanak dnevno" mozes se uvjek prijaviti. Ako si voljan do kraja mjeseca napisati 30 clanak (ili ostatak koji ti nedostaje) mozes da pocnes odmah ili sacekaj novi mjesec.

  Sto se tice wiki pretrage, to je prica za sebe. Problem je sto "pretraga" nije bas jaca strana wikipedije. Pretraga nekada funkcionise a nekada ne. Ponekad se mora malo cekati do se baza podatake ne updateuje. Zato se uvijek preporucuje upotreba google ili nekog drugog pretrazivaca. --Elmir[demicx] 23:54, 23 juni 2006 (CEST)Reply[odgovori]

  Jedan članak[uredi izvor]

  Ukoliko ne stigneš danas popuniti tabelu za juni učini to narednih dana, a računaće ti se da si to uradio na vrijeme. Znači ne moraš žuriti. Pozdrav Ado 15:56, 30 juni 2006 (CEST)Reply[odgovori]