Razgovor s korisnikom:Sunovrat

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Sunovrat, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Poštovani, pratio sam donekle izmjene koje ste napisali, i slažem se, treba pisati i drugu stranu medalje. Vaše izmjene je uklonio neki nepoznati IP (možda i dotični lično). Imam osjećaj da je to neka vrsta prepucavanja između dotičnog i Vas, tako da se ne želim miješati, osim što po pravilima wikipedije članak mora ostati zaključan dok se na stranici za razgovor ne dođe do konsenzusa, što vam iskreno preporučujem. LP. --سلام - C3r4r2d2 13:10, 6 oktobar 2016 (CEST)

Ovo što se dešava na članku koji pišete je definitivno i bez sumnje "razmirice" koje Vi imate s dotičnom osobom. Zaista ne znam niti me uopće zanima ta tema, neposredno prije vaše ili poslije vaše promjene neka IP adresa je pisala na SZR članka da se Vaš tekst ukloni, pa sam iz toga zaključio da se zapravo između Vas i dotičnog ima nekih nesuglasica. Vaše izmjene i tekst jesu potkrijepljene izvorima, međutim sve su to izvori iz nekih časopisa, štampe, i sličnih izvora koje može napisati svaki novinar. Treba pustiti i "drugu" stranu da napiše o tome iz svog ugla. --سلام - C3r4r2d2 11:09, 9 novembar 2016 (CET)
Sasvim dovoljno sam obrazovan da znam šta je Nature i Science, iako sam studirao društvene nauke. Ta dva izvora su sasvim OK, međutim ja na članku među referencama vidim nešto sasvim drugo: http://retractionwatch.com i https://scholarlyoa.com su zapravo blogovi (ma ko da ih piše i dalje su blogovi, a taj vid izvora i referenci nije u tolikoj mjeri pouzdan, naročito kad se njime referenciraju ovako "kontroverzne" stvari. Ne kažem da se ne treba vjerovati tome, ali blog može pisati i akademik i čovjek sa osnovnom školom. Moje mišljenje i dalje stoji kao moje lično, što ne znači da neko drugi ne može imati različito, a moje se zasniva na tome da sam ton vašeg dijela teksta zaista liči na neke "lične razmirice" pa ga toliko pokušavate ocrniti.--سلام - C3r4r2d2 21:16, 9 novembar 2016 (CET)
U tom slučaju moj savjet vam je da tekst koji ste napisali više puta pročistite, pošto vidim da ste upućeni u pravila Wikipedije, naročito ona pravila koja se tiču objektivnosti, nepristranosti i neutralnosti. Srdačan pozdrav, uz iskrenu nadu da se niste registrirali samo da bi napisali kako je dotični zla osoba (figurativno rečeno) (pošto jedino o tome pišete, zasad).--سلام - C3r4r2d2 21:57, 9 novembar 2016 (CET)