Idi na sadržaj

Razgovor s korisnikom:Uspjeh je ključ života

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Uspjeh je ključ života, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Tvrđave

[uredi izvor]

Poštovanje. Slobodno pišite, uz malu napomenu ako možete i želite, da na vrh članka za koji mislite da mu treba prevođenje ili prilagodba sa hrv. na bosanski jezik, stavite šablon (predložak) {{Prijevod}} ili {{Nije na bosanskom}}.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 07:53, 23 april 2019 (CEST)[odgovori]

Jutro. Slike sa članka Tvrđava Udbina sam maknuo, pošto nisu prebačene na Commons, ne mogu se koristiti na drugim Wikipedijama. Bilo bi dobro postaviti ih na Commons, pošto vidim da imaju odgovarajuću licencu.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 08:23, 24 april 2019 (CEST)[odgovori]