Razgovor s korisnikom:Vrda~bswiki

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Commons-emblem-notice.svg

Vrda~bswiki, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Viskoznost[uredi izvor]

Hajde fizičar, budi koristan malo ;) treba mi članak Viskoznost i Pumpa da me se ne crvene na jednom članku... bar 2 reda napiši. Pozz --Squirrel 21:35, 25 januar 2008 (CET)

Meni nije do sale, da svjestan sam kako je pisanje bilo kakvog znanstvenog rada dug i mukotrpan posao. Moja uza specijalnost je metodika nastave matematike, i u momentu kad pisem nekoliko svojih radova ja ne nalazim slobodnog vremena za pocesljati se a kamoli za sto drugo. Nadalje, potpuno mi je jasno kako smo u nezavidnoj situaciji glede pronalazenja znanstveno-strucnih radova u nasim knjiznicima i sl. Imadoh srece, pa sam u Japanu imao pristup modernim knjiznicama opremljenim skoro svim znanstvenim casopisima i strucnim knjigama. Vjerujem kako smo se razumjeli.

Koliko sam shvatio autor nema vremena da se počešlja a da se ne priča o pisanju nekog članka (izuzimajući naravno članak o sebi samom). Ado 16:43, 26 januar 2008 (CET)
@Ado: LOL :-)) @ Vrda: jarane šta si se uzbiljio ba, nek si ti nama stavio link da vidimo tvoje znanstvene radove. pa ima nas još ali ne pišemo o tome ovdje, ipak je ovo Wikipedia, malo pišemo, a malo se i za**bavamo. Kad si već stavio ovaj link, evo pregledah tvoju impresivnu biografiju i nije mi jasno što si dva puta upisivao postdiplomski (oprosti: poslijediplomski magistarski) studij? pa ako možeš da nam to svima razjasniš. pozdrav budućem nobelovcu, a članak o viskoznosti ću napisati sama ;)--Squirrel 17:15, 26 januar 2008 (CET)

Bit cu kratak, meni nije bilo niti je do bilo kakve zaj*****ije. Dakle, molio bih vas mrvicu ljudskosti, akademskog ozracja, ne zelim vrijedjati nikoga, ne poigravam se sa svojim ili bilo čijim maternjim jezikom. Jasno pisem, dozvoljavam opaske na stil i istinitost pisanja, uvazavam one opravdane. Ovo nije ni mjesto ni prilika za bilo kakvo razjašnjavanje.

Oooo Vrda legendo, sad je već bolje, ovo je i trebalo odmah na korisničku stranu. svaka čast za izbor muzike, povlačim sve bljuvotine što sam pisala :-))--Squirrel 14:24, 27 januar 2008 (CET)

Hvala na podrsci, i na svim preporukama. Eto, ove godine obilazim par koncerata, pa ako je tko zainteresiran neka se javi. Imam puno ideja, ali sam ovih dana u velikoj guzvi pa ne stignem. Nadam se vise slobodnog vremena u narednom mjesecu.

Vaš korisnički račun će biti preimenovan[uredi izvor]

20:36, 17 mart 2015 (CET)

Renamed[uredi izvor]

04:51, 19 april 2015 (CEST)