Razgovor s korisnikom:Zvončica9

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.

O ovoj stranici

Zvončica9, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte sa drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati sa drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta vas zanima, čime se bavite i slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć 4 znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete pritisnuti znak za potpis na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno sa drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.



Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Prethodna stranica za razgovor arhivirana je na stranici Razgovor s korisnikom:Zvončica9/Arhiva 1 na datum 2017-04-29.

Feminism and Folklore 2022 - Local prize winners

1
MediaWiki message delivery (razgovordoprinosi)

Pomozite pri prevođenju na Vaš jezik

Congratulations for winning a local prize in Feminism and Folklore 2022 writing competition. Thank you for your contribution and documenting your local folk culture on Wikipedia. Please fill in your preferences before 15th of June 2022 to receive your prize. Requesting you to fill this form before the deadline to avoid disappointments.

Feel free to contact us if you need any assistance or further queries.

Best wishes,

FNF 2022 International Team

Stay connected  
Odgovori na "Feminism and Folklore 2022 - Local prize winners"
AnToni (razgovordoprinosi)

Ruska se imena pišu bez patronima i u redoslijedu: ime pa prezime. Dakle Fjodor Dostojevski, a ne Dostojevski, Fjodor Mihajlovič, nego samo Fjodor Dostojevski! Ukoliko je potrebno, zbog istog imena može se dodati patronim pa napisati Fjodor Mihajlovič Dostojevski. A kako je Dostojevski samo jedan (kako je tvrdio moj dobar prijatelj) samo Fjodor Dostojevski! Obrati(te) pažnju na to! Pozdrav!

Odgovori na "Ruska imena"
AnToni (razgovordoprinosi)

Biljine su ruski narodni epovi.

AnToni (razgovordoprinosi)
Odgovori na "Biljine"
AnToni (razgovordoprinosi)

Hvala Vam na Vašem prilogu u [[Wikipedia:Feminizam i folklor 2022.|Feminizam i folklor 2022.]]

Odgovori na "Feminizam i folklor 2022."
Srđan (razgovordoprinosi)

Ćao, Zvončice. Evo nekoliko stvari na koje bi trebalo malo pripaziti kad se uređuje:

  • Pazi na ćirilična i latinična slova koja u većini fontova izgledaju isto. Pogledaj, recimo, šta sam promijenio ovom izmjenom. Promijenio sam, između ostalog, [[Мaslenica]] u [[Maslenica]]. Ovo prvo slovo М zapravo je ćirilično slovo (ovo drugo je latinično M). Ako imaš ćirilično slovo u nekom linku, tj. između uglatih zagrada [[]], onda link neće pravilno raditi. Još jedan primjer je ova izmjena. Prije izmjene se pokazivalo ovako: Zeusа, a poslije ovako: Zeusa (u prvom primjeru poplavi se link do slova a, a u drugom se poplavi cijela riječ kako i treba. Ovo se dešava zato što je ovo slovo a na kraju bilo ćirilično). Ne znam tačno kako se to dešava... Možda prekopiraš original s Wikipedije na ruskom jeziku pa ti slučajno ostane prvo ili posljednje slovo kad prevodiš?
  • Koristimo ovu crtu – (još se zove en-crta), a ne ovu dužu — (ili em-crta).
  • Datumi u opsegu pišu se ovako: 6–8. vijek (ne 6.—8 vijek ili 6. - 8. vijek i slično), 1884–1654 (ne 1884—1654 ili 1884. - 1654. i slično).
  • Što se naslova djela tiče: Veća djela pišu se kosim slovima, a manja djela okružuju se navodnicima (zbog dosljednosti i praktičnosti koriste se ovi "navodnici", a ne „ovi”, »ovi« ili druge varijante).

Izvini što te peglam, ali ovo prvo je poprilično važno za sâm rad softvera, a ovo ostalo dobro je uraditi za standardizaciju članaka, pa vidi da ispraviš u člancima na kojima trenutno radiš. Ako se još nečeg sjetim ili primijetim, dopisat ću ovdje. P. S: Hvala na dosadašnjim doprinosima. :-)

Zvončica9 (razgovordoprinosi)

Hvala Srdjane na ukazanim greškama.Nisam znala za sve ove detalje i nastojat ću da ispravim svoje greške koje sam pravila prilikom prevođenja. Sve je to zbog toga jer nastojim da brzo tipkam i prevodim,pa se dese i greške.Dugo već nisam bila ovdje i nisam ništa pisala (godišnji ,ljeto i razne druge obaveze...),ali uskoro se vraćam, i nastavljam sa svojim prevodima.

Odgovori na "Napomene o uređivanju"
AnToni (razgovordoprinosi)

Dodavanjem ovog šablona {{Izmjena_u_toku}}, dajete informaciju drugim korisnicima da trenutno radite na članku!

Odgovori na "Izmjene u toku"
AnToni (razgovordoprinosi)

Popravio sam interne linkove. Nego: Jesu li ovi drevni Slaveni isto što i Stari Slaveni? -~~~~

Zvončica9 (razgovordoprinosi)

Hvala na pomoći za linkove...A Drevni i Stari Slaveni su jedno isto..@Zvončica9

Odgovori na "Drevni Slaveni"
Nema starijih tema