Remy Zero

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Remy Zero je band alternativnog rocka iz Alabame, kojeg čine:

Prije snimanja ikakvog albuma, Radiohead se našli njihovu demo kasetu, te ih pozvali da učestvuju u turneji po SAD-u za promociju albumaThe Bends. Poslije toga, preselili su se iz Birminghama (Alabama) u Los Angeles (Kalifornija), kako bi snimili svoj prvi album. Nekoliko članova banda su postali nostalgični, jer su se morali otići iz Alabame.

Njihov prvi album, Remy Zero, je primio loše kritike, te je i loše prodavan. Naredni album, Villa Elaine, je bio mnogo uspješniji. Villa Elaine je snimljen, kada je band živio u Hollywoodu, u stanu istog naziva. Treći allbum grupe Remy Zero je bio The Golden Hum, koji je, također, dobro prošao kod kritičara i publike. 30-sekundni odsječak pjesme "|Save Me", iz slbuma The Golden Hum, je iskorišten kao glavna pjesme u WB-ovom serijalu Smallville. Muzika Remy Zero-a je također bila i na KRCW-ovom radio show-u Jutro postaje elektronsko. Njihova najnovija pjesma "Fair" iz albuma Villa Ellaine i iskorištena u filmu Garden State.

Remy Zero su se probili nakon albuma The Golden Hum. Mnogi članovi banda su se pridružili novim bandovima. Shelby i Cinjun Tate su osnovali Spartan Fidelity, Jeffrey Cain se pridružio bandu Isidore, a Gregory Slay se pridružio Sleepwellu.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]