Remy Zero

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Remy Zero je band alternativnog rocka iz Alabame, kojeg čine:

Prije snimanja ikakvog albuma, Radiohead se našli njihovu demo kasetu, te ih pozvali da učestvuju u turneji po SAD-u za promociju albumaThe Bends. Poslije toga, preselili su se iz Birminghama (Alabama) u Los Angeles (Kalifornija), kako bi snimili svoj prvi album. Nekoliko članova banda su postali nostalgični, jer su se morali otići iz Alabame.

Njihov prvi album, Remy Zero, je primio loše kritike, te je i loše prodavan. Naredni album, Villa Elaine, je bio mnogo uspješniji. Villa Elaine je snimljen, kada je band živio u Hollywoodu, u stanu istog naziva. Treći allbum grupe Remy Zero je bio The Golden Hum, koji je, također, dobro prošao kod kritičara i publike. 30-sekundni odsječak pjesme "|Save Me", iz slbuma The Golden Hum, je iskorišten kao glavna pjesme u WB-ovom serijalu Smallville. Muzika Remy Zero-a je također bila i na KRCW-ovom radio show-u Jutro postaje elektronsko. Njihova najnovija pjesma "Fair" iz albuma Villa Ellaine i iskorištena u filmu Garden State.

Remy Zero su se probili nakon albuma The Golden Hum. Mnogi članovi banda su se pridružili novim bandovima. Shelby i Cinjun Tate su osnovali Spartan Fidelity, Jeffrey Cain se pridružio bandu Isidore, a Gregory Slay se pridružio Sleepwellu.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]