Robel Teklemariam

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Robel Teklemariam (rođen 1975. u Adis Abeba) je etiopski instruktor skijanja i snowboarda. Ušao je u historiju Etiopije kao prvi Etiopljanin na zimskim olimpijskim igrama. Učestvovao je u skijaškom trčanju na 15 kilometara klasičnim stilom osvojivši 84. mjesto na ZOI 2006. Torino. Njegov nastup na ZOI 2006. su financirali Etiopski olimpijski odbor, Međunarodna skijaška federacija i Etiopsko ministarstvo sporta.

Teklemariam je dopredsjednik Etiopske skijaške federacije i skijaškim trčanjem se počeo baviti 2003. godine, tri godine prije svog nastupa na ZOI 2006. Od 1983. godine živi u New Yorku.


System-users.svg Nedovršeni članak Robel Teklemariam koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.