Safet Pašalić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Safet Pašalić (14. august 1907, Brčko - 15. august 1987, Sarajevo) je bio bosanskohercegovački glumac.

Glumačku karijeru započeo u Putujućoj trupi Miše Miloševića. Bio član pozorišta u Banjoj Luci, Skoplju, Sarajevu. Prvi je direktor mostarskog Narodnog pozorišta i tu funkciju je obavljao od 12. jula 1949. - 01. februara 1952. godine kada odlazi u Sarajevo.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • 1975 - Sarajevski atentat (Kabiljo)
  • 1974 - Derviš i smrt
  • 1973 - Pjegava djevojka
  • 1969 - To
  • 1955 - Hanka (Propali Beg)
  • 1954 - Stojan Mutikaša (Mula Jusuf)

Nagrade[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Nagrade[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Nedovršeni članak Safet Pašalić koji govori o bosanskohercegovačkim biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.