SeaQuest DSV (serija)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Gnome-emblem-important.svg Na ovoj stranici konstatovane su greške u izvornom kodu koje možda dovode do nepoželjnih rezultata.
Ispravite ove greške i zatim uklonite ovaj šablon. Ako ne znate kako ispraviti ove greške, onda se obratite na čaršiji za pomoć.


Upozorenje: Prikazivani naslov "<i>SeaQuest DSV</i> (serija)" poništava prethodni naslov "seaQuest DSV (serija)".
seeQuest DSV
Orig. naslov seaQuest DSV
Autor(i) -
Glumci Roy Scheider
Porijeklo SAD
Originalni jezik/-ci Engleski
Br. epizoda -
Produkcija
Producent(i) Steven Spielberg
Lokacija -
Trajanje -

seaQuest DSV je američka naučno-fantastična televizijska serija, koju je prvobitno emitirala TV kuća NBC između 1993. i 1996. godine. U finalnoj sezoni, preimenovana je u seaQuest 2032.

Radnja serije dešava se u bliskoj budućnosti, što čini seriju seaQuest mješavinom drame i realističnih naučnih činjenica. Glavnu ulogu igra Roy Scheider (poznat po svojo ulozi policajca Brodya u filmu Jaws) kao Nathan Bridger, kapetan eponimične podmornice seaQuest DSV 4600.

serije je imam problema na samom početku. Bez interesovanja Stevena Spielberga, koji je bio izvršni producent, serija, vjerovatno, ne bi dospjela do televizijskih ekrana. Snimanje prve sezone obilježeno je neslaganjima između režisera, promijena na čelu ekipe, te čak i sa zemljotresom.

Glavna tema serije u prvoj sezoni bila je nominirana za nagradu Emmy, a u 2000. godini proglašena je za 48. najbolju glavnu temu svih vremena, od strane magazina TV Guide.

Uloge i likovi[uredi | uredi izvor]

Osoblje[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Priča[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Epizode[uredi | uredi izvor]

Sezona 1[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Sezona 2[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Sezona 3[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Applications-multimedia.svg Nedovršeni članak SeaQuest DSV (serija) koji govori o filmskoj umjetnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.