Ovaj članak je zaštićen od izmjena tako da ga samo registrovani korisnici mogu mijenjati.

Seka Aleksić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Svetlana Aleksić
Rođenje

23. april 1981.

Zvornik, Jugoslavija

Seka Aleksić, pravog imena Svetlana Aleksić (23. april 1981. godine, Zvornik, Bosna i Hercegovina) je turbo folk pjevačica, popularna u Srbiji i zemljama regije.

Biografija

Rođena je 23. aprila 1981. godine u Zvorniku kao kćer majke Ibrime i oca Milorada. Pohađala je osnovnu školu »Mitar Trifunović Učo« u Zvorniku. Dva mjeseca prije završetka četvrtog razreda, cijelu državu je zahvatila oluja rata zbog čega se Seka sa bratom i majkom sklanja u Banju Koviljaču, gdje je završila četvrti razred osnovne škole da bi se nakon godinu dana preselili u Lipolist, kraj Šapca.

Prvi javni nastup u njenoj pjevačkoj karijeri je imala u prnjavorskoj kafani "Evropa", sa samo 14 godina.

1996. godine Seka napušta srednju školu i potpuno se posvećuje svojoj pjevačkoj karijeri, preuzevši teret hranioca porodice. U narednih nekoliko godina, preko Mladenovca, Dvorova, Bijeljine odlazi u Švicarsku, gdje stupa u brak i poslije nekog vremena se i razvodi. Iz Švicarske se vraća u Bijeljinu i nastavlja sa svojom pjevačkom karijerom, prikupljajući novce za svoju prvu ploču.

2002. godine odlazi u Ćupriju, gdje upoznaje svog sadašnjeg mladića i menadžera, Zorana Kovačevića. Danas je česta gošća Breninog Grand Show-a.

Albumi

Vanjski linkovi


System-users.svg Nedovršeni članak Seka Aleksić koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.