Stranica je zaštićena. Mogu je mijenjati i premještati samo automatski potvrđeni korisnici.

Seka Aleksić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Svetlana Aleksić
Rođenje (1981-04-23) 23. april 1981 (39 god.)
Zvornik, Jugoslavija

Seka Aleksić, pravog imena Svetlana Aleksić (23. april 1981. godine, Zvornik, Bosna i Hercegovina) je turbo folk pjevačica, popularna u Srbiji i zemljama regije.

Biografija

Rođena je 23. aprila 1981. godine u Zvorniku kao kćer majke Ibrime i oca Milorada. Pohađala je osnovnu školu »Mitar Trifunović Učo« u Zvorniku. Dva mjeseca prije završetka četvrtog razreda, cijelu državu je zahvatila oluja rata zbog čega se Seka sa bratom i majkom sklanja u Banju Koviljaču, gdje je završila četvrti razred osnovne škole da bi se nakon godinu dana preselili u Lipolist, kraj Šapca.

Prvi javni nastup u njenoj pjevačkoj karijeri je imala u prnjavorskoj kafani "Evropa", sa samo 14 godina.

1996. godine Seka napušta srednju školu i potpuno se posvećuje svojoj pjevačkoj karijeri, preuzevši teret hranioca porodice. U narednih nekoliko godina, preko Mladenovca, Dvorova, Bijeljine odlazi u Švicarsku, gdje stupa u brak i poslije nekog vremena se i razvodi. Iz Švicarske se vraća u Bijeljinu i nastavlja sa svojom pjevačkom karijerom, prikupljajući novce za svoju prvu ploču.

2002. godine odlazi u Ćupriju, gdje upoznaje svog sadašnjeg mladića i menadžera, Zorana Kovačevića. Danas je česta gošća Breninog Grand Show-a.

Albumi

Vanjski linkovi


System-users.svg Nedovršeni članak Seka Aleksić koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.