Sektor za personalne, pravne i opće poslove zavoda za geologiju Federacije Bosne i Hercegovine

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Merge-arrow 2.svg Predloženo je da se sadržaj ovog članka prebaci u članak Zavod za geologiju Federacije Bosne i Hercegovine.
Molimo da napišete svoje mišljenje o prebacivanju na stranici za diskusiju.

Sektor za personalne, pravne i opće poslove je jedan od šest sektora odnosno organizacionih jedinica u Federalnom Zavodu za geologiju čiji je osnivač Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Djelatnost[uredi | uredi izvor]

Sektor za personalne, pravne i opće poslove vrši pravne, kadrovske, ekonomsko-finansijske i opće poslove na nivou Zavoda. Priprema opće akte Zavoda. Priprema i izrađuje pojedinačne akte koji se odnose na postavljanje odnosno raspoređivanje državnih službenika i namještenika, njihova prava i dužnosti, vodi matičnu evidenciju svih zaposlenih, formira vodi i čuva personalne dosjee državnih službenika i namještenika. Vodi materijalno-finansijsko poslovanje, izradu finansijskog plana, obračun plaća i drugih naknada zaposlenih. Nabavku materijalno-tehničkih sredstava i kancelarijskog materijala. Zavođenje, raspoređivanje i arhiviranje akata, administrativno-tehničke i kurirske poslove. Čuvanjem i čišćenjem poslovne zgrade Zavoda i vrši druge poslove iz nadležnosti Sektora.