Senadin Musabegović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Senadin Musabegović
Rođenje 1970.
Sarajevo, SFRJ

Senadin Musabegović, rođen u Sarajevu 1970. godine, je bosanskohercegovački esejist i pjesnik. Završio je Filozofski fakultet u Sarajevu. Političku filozofiju diplomirao je na Sienskom univerzitetu u Italiji kod prof. Petera Wagnera sa radom "Subjekat, Moć, Maska", a doktorirao na Evropskom institutu u Firenci kod prof. Petera Wagnera sa temom "Rat - konstitucija totalitarnog tijela".

Kao gostujući profesor držao je predavanja na evropskim i američkim univerzitetima. Priče, eseje i poeziju počinje objavljivati u ratu. 1995. godine izdaje svoju prvu knjigu poezije, "Udarci tijela", a drugu knjigu poezije "Odrastanje domovine" izdaje 1999. godine. Dobitnik je nagrade Društva pisaca Bosne i Hercegovine i nagrade "Planjaks".

Njegovi radovi su prevođeni na engleski, poljski, italijanski, švedski i arapski jezik.

Djela[uredi | uredi izvor]

Nagrade[uredi | uredi izvor]