Sinan Sakić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Sinan Sakić
Rođenje 13. oktobar 1956.
Loznica
Smrt 1. juni 2018
Beograd
Žanrovi Folk
Karijera 1978. - 2018.
Izdavači Sai vizija
VIP
Grand
Diskos
Veb-sajt (Bivši, sada prebaca na reklame) http://www.sinansakic.net/
Albumi
Brate Šalu na stranu To je život moj
(2012) (2011) (2009)

Sinan Sakić (13. oktobar 1956. Loznica, Jugoslavija - 1. juni 2018. Beograd, Srbija) bio je srbijanski folk pjevač. Svoju karijeru je započeo 1978. godine kada je objavio singl Rastanak kraj rijeke. Do 2006. godine je objavio 27 albuma. Do 2001. surađivao je sa ansamblom "Južni Vetar".

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Mala Šemsa (kompilacija singlova od 1978. - 1981.)
  • Miko, druže moj (1982.)
  • Što me pitaš kako živim (1983.)
  • Pogledaj me (1984.)
  • Reci sve želje (1985.)
  • Pusti me da živim (1986.)
  • Svi grešimo (1987.)
  • Čaša po čaša (1988.)
  • Reci čašo (1989.)
  • Kad se vrate skitnice (1990.)
  • Na Balkanu (1991.)
  • Ljubila me ta žena (1992.)
  • Korak do sna (1993.)
  • U meni potraži spas (1994.)
  • Ruža i trn (1995.)
  • Zoko, moja zoko (1996.)
  • Dodirni me (1997.)
  • Drž’se mile još si živ (1998.)
  • Ne, ne daj da te ljubi (2000.)
  • Nisi više zaljubljena (2001.)
  • Pijem na eks (2002.)
  • Emotivac (2005.)
  • To je život moj (2009.)
  • Šalu na stranu (2011.)
  • Brate (2012.)

Izvori[uredi | uredi izvor]