Somerset (Pennsylvania)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Somerset, Pennsylvania)
Jump to navigation Jump to search
Accessories-text-editor.svg Ovaj članak je u začetku.
Članak treba imati najmanje 5 rečenica i linkove na druge postojeće članke. Uključite se i pomozite Wikipediji proširivanjem ovog članka.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Općina Somerset

Somerset je općina (borough) u okrugu Somerset u saveznoj državi Pennsylvaniji, SAD. Općina ima 6.762 stanovnika (2000).
11. septembra 2001. se u Somersetu srušio avion leta 93 United Airlines-a, koji je letio iz Newarka za San Francisco. Bio je to jedan od četiri aviona koje je al-Kaida otela. Avion se srušio u ruralnom dijelu općine Somerset u Pensilvaniji 130 km istočno od Pitsburga nakon što su putnici pružili otpor otimačima. Svih 45 osoba u avionu je poginulo. Smatra se da su teroristi imali namjeru srušiti avion u Bijelu kuću ili američki Capitol.