Spencer Johnson

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Spencer Johnson, američki psiholog i pisac. Rođen 1. januara, 1940

Dr. Spencer Johnson, ljekar, i autor mnogih međunarodno uspješnih knjiga. Njegove knjige su dosad pomogle milionima ljudi da razumiju jednostavne životne istine, koje im omogućuju zdraviji način života - s više uspjeha, a manje stresa. Vrlo često ga opisuju kao autora koji za komplicirane teškoće nudi jednostavna rješenja. Zajedno sa doktorom psihologije Kennethom Blanchardom, poznatim savjetnikom za menadžment, napisao je Jednominutnog menadžera, knjigu koja je bila na prvom mjestu ljestvice najprodavanijih knjiga New York Timesa. Jednominutni menadžer je postao u međuvremenu, od 1982. godine klasik i ne izlazi s ljestvica, a metod opisan u knjizi postao je najrasprostranjeniji metod upravljanja u svijetu.

Magistrirao je psihologiju na University of South California, a doktorirao na Royal College of Surgeons. Radio je na Harvardskom medicinskom fakultetu i klinici Mayo. Član je Kraljevskog udruženja hirurga.

Djela[uredi | uredi izvor]

  • "Menadžer za minutu"
  • "Prodavač za minutu"
  • "Da ili ne"
  • "Dragocjena sadašnjost"
  • "Jedan minut za sebe"


Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


System-users.svg Nedovršeni članak Spencer Johnson koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.