Sporedni studenti Akademije Dvoboja

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Beauregard i Brier[uredi | uredi izvor]

Bearugard i Brier u Japanu poznati kao Ohara (大原, Ōhara) i Kohara (小原, Kohara) su Ra Žuti studenti.Bearugard je dobar borac koji ima želju da bude dizajner igara dok je Brier jako vješt igrač, ali sa jako malo samopouzdanja. Njih dvojica se udruže i počinju prerušeni igrati protiv studenata.Bearugard je bio takozvani "Duel Div" i igrao dvoboje dok mu je Brier davao instrukcije radio vezom.Oni su izazivali učenike Obeliska i svakog su pobjedili, a onda bi uzimali njihove jakne.Crowler "unajmljuje" Jadena da ga pobjedi (nadajući se da će ga tako konačno izbaciti zbog prekršenog pravila).U ponoć, Jaden i prijatelji upoznaju se sa Dvoboj Divom i bore se s njim.Jaden otkriva njihov trik i time oni prekidaju borbu.Dvoboj Div igra Goblin deck.

Belowski[uredi | uredi izvor]

Belowski u Japanu poznat kao Motegi Mokeo 「茂木もけ夫, Motegi Mokeo」je Obelisk student i bivši najbolji učenik akademije koji ima sposobnost da komunicira sa čudovištima.On je miran dječak sa velikim talentom za dvoboje, a koliko je uspješan dokazuje i činjenica da ima vlastitu spavaonicu.Crowler ga je pokušao iskoristiti da ponizi Jadena tako što ga je nagovorio da ga izazove na dvoboj.Belowski ipak na kraju izgubi dvoboj, ali ne pridaje veliku pažnju tome.U drugoj sezoni on se vraća i biva član Društva Svjetlosti.Kasnije odlazi i na Genex turnir gdje igra dvoboj protiv Elroy Prescota.Belowski igra Mokey Mokey špil.

Dimitri[uredi | uredi izvor]

Dimitri u Japanu poznat kao Kagurazaka je student Ra žutih.Pojavljuje se u prvoj sezoni kada krade špil kralja igara Yugija.Jaden se bori protiv njega i uspije pobijediti deck kralja igara.Dimitri vraća špil, ali onda pokušava imitirati i Jadena.

Jasmine i Mindy[uredi | uredi izvor]

Jasmine još poznata kao Junko Makita (枕田 ジュンコ, Makita Junko) i Mindy (浜口ももえ, Hamaguchi Momoe), su dvije Obelisk studentice i najbolje prijateljice s Alexis. Stalno su uz nju, i prve su koje joj dojavljuju tračeve. Njih dvije su se zaljubljivale u Harringtona (Alexisinog udvarača) i Atticusa (Alexisinog brata). Najviše se prikazuju u prvoj sezoni.

Raizou Mototani i Taiyou Torimaki[uredi | uredi izvor]

Oni su Chazzovi umišljeni prijatelji. Prikazuju se na početku prve sezone. Stalno su sa Chazzom i misle da su najbolji u školi. Chazz ih smatra samo svojim slugama.

Marcel[uredi | uredi izvor]

Marcel je student koji dolazi u drugoj sezoni Ra Žute. Marcel je sin Jeana Luisa Bonaparte kojeg je Bonaparta ima sa bivšom ženom s kojom se razveo pa tako da je Marcel često potišten zbog toga.Kada je došao na akademiju odmah se zbližio sa Blair. Zbog depresija u koje je padao zbog nesretnog djetinstva obuzeo ga je Yubelov duh i uveo ga u Martinovo Carstvo. On je zbog toga naudio mnogima i pomagao da kontrolišu Jessea Andersona. Tokom dvoboja između Džejdena i Džesija iz njega izađe Yubelov duh. Nakon toga je se izvinuo onima kojima je naudio.U četvrtoj sezoni odlazi sa akademije da bi se više družio sa ocem.

Missy[uredi | uredi izvor]

Missy u Japanu poznata kao Ran Kochou (胡蝶蘭, Kochō Ran) jeste studentica Obeliska. Pojavljuje se na početku druge sezone, kada se bori protiv Syrusa. Ona ga želi pobijediti, jer bi tako otišla u PRO, i upoznala Zanea. Syrus je pobjeđuje i rangira se u Ra. Za vrijeme borbe, Alexis uporno dobacuje komentare za lošu frizuru i odjeću. Missy je zaljubljena u Zanea i tvrdi da su stvoreni jedno za drugo. Njen deck je pun karata insekata od kojih je glavna Incest Princess.

Tagio Sorano[uredi | uredi izvor]

Tagio Sorano je najviše rangirani Obelisk na drugoj godini Akademije. On se bori protiv Džejdena i izgubi. Nakon dvoboja njegovo tijelo obuzme Trueman i njegovo tijelo je iskorišteno da bi se odbranili učenici sa Akademije. Tagio igra Horus deck.

Reginald Van Howell III[uredi | uredi izvor]

Reginald Van Howell III u Japanu poznat kao Houzan Gokaido (五階堂宝山, Gokaidō Hōzan) i Elite-kun (エリート君, Erītokun) jeste Obelsik student i najbloje rangirani novajlija na drugoj godini.Otac mu je general, a potiče iz holandske porodice. On izaziva Čeza jer mu je on glavna konkurencija na što Čez pristaje. Njihov dvoboj se završava Čezovom pobjedom. Reginaldov špil se sastoji iz Warrior Deck karata.

Torrey[uredi | uredi izvor]

Torrey u Japanu poznat kao Takadera (高寺), je Obelisk student koji je prizvao duh karte Jinzo koji ga je kasnije proganjao. Njegova dvojica prijatelja su nestali, a trebao je i on. Jaden se bori protiv Jinzoa i vraća njegove prijatelje i Torreya.Nakon dvoboja između Jinzoa i Jadena Torrey i prijatelji su bili toliko iscrpljeni da su legli u prašinu.

Harrington Rosewood[uredi | uredi izvor]

Harrington Rosewood u Japanu poznatiji kao Mitsuru Ayanokouji (綾小路ミツル, Ayanokōji Mitsuru) jeste profesionalni igrač tenisa i kapiten akademijske ekipe u tenisu.Potiče iz bogate porodice, a otac mu je vlasnik ugledne kompanije.Kada Jaden nesretnim slučajem zamalo pogodi loptom u Alexis, Harrington je spašava, ali lopta odleti u Dr. Crovlerovo oko. Neprestano se udvara Alexis. Jasmine i Mindy saznaju sve o njemu i nagovrajaju Alexis da bude s njim, što ona odbija. Harrington se bori s Jadenom za to ko će postati Alexisin zaručnik. Jaden pobjeđuje, ali on nezna što znači biti zaručnik na što mu Alexis kaže dobar prijatelj.On plače za Alexis, ali na kraju kaže da mu je Mindy dala svoj broj. Njegov špil je uglavnom o tenisu.

Damon[uredi | uredi izvor]

Damon u Japanu poznat kao Taira Taizan (大山平, Taizan Taira), je bivši student Plavog Obeliska, koji nije mogao izvući ništa šta je htio pa se odmetnuo u šumu.Studenti nisu mogli izvuči sendvič s jajima jer bi h on krao tokom noći.Kada ga Jaden uspijeva uhvatiti bori se s njim. Damon tvrdi da se pretvorio u odmetnika zbog toga što je zbog izvlačio pogrešne karte i sendviče.Kada treba pobijediti izvuče pogrešnu kartu i izgubi.Zato je pobjegao u prirodu i ona ga je naučila da izvlači dobre karte. Igra mu je uglavnom u izvlačenju karata. Jaden ga pobjeđuje, i on se vraća u Obeliske, a zatim vraća stari izgled.

Lažni studenti[uredi | uredi izvor]

Gerard[uredi | uredi izvor]

Gerard u Japanu poznat kao Kunisaki Kousuke (国崎康介, Kunisaki Kōsuke) jeste prekriveni novinar koji dolazi na akademiju kako bi istražio slučaj Napuštene spavaonice.Gerard krade uniformu Slifera i pridružuje se tom rangu gdje upoznaje Džejdena, Sajrusa u Čamlija.Zabranjeno je praviti reportaže o akademiji,a Gerard koristi informacije kako bi to iskoristo protiv vlasnika milijardera Seta Kaibe.On odlazi u Napuštena spavaonicu i tamo pronalazi Aleksis kako sažaljeva brata.Nakon što ga Aleksis primjeti on se vraća na akademiju gdje se odžavao meč između Bastion i Džejdena.On razgovara sa Aleksis i obećava joj pomoći i da neće objaviti članak o spavaonici.Od karata poznata mu je karta Skyscraper.

Alice[uredi | uredi izvor]

Alice ili Arisu 「アリス, Arisu」je duh lutke koja je pobjegla iz Akademije Dvoboja. Pretvara se da je nova studentica.Tirano se zaljubljuje u nju, a Bastion počne sumnjati kako mu je poznata. Jaden nađe Bastiona usred noći u šumi, a pored njega i Tirana. Tada se bori protiv lutke i pobijedi.Ona se vraća na Akademiju i ponovo postaje obična lutkica.