Svemirska baza na mjesecu (OGame)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Nuvola apps package games.png Ovaj članak opisuje video igru OGame, ili njene dijelove, te kao takav ne odgovara stvarnosti, a pojmovi korišteni u opisu ne moraju da odgovaraju pojmovima u stvarnom životu.
Svemirska baza na mjesecu
Svemirska baza na mjesecu.gif
Osnovna cijena
Metal: 20.000
Kristal: 40.000
Deuterij: 20.000
Energija: 0

Svemirska baza na mjesecu je jedna od građevina u igri OGame koja se može izgraditi samo na mjesecu. Mjesec je sam po sebi nepristupačan za gradnju, no upotrebnom posebnih tehnologija moguće je pretvoriti negostoljubivu površinu u prostor za gradnju. Svemirska baza je ta koja omogućava dalju izgradnju zgrada na mjesecu, jer svaki nivo svemirske baze donosi 3 nova polja koja se mogu iskoristiti za izgradnju zgrada.

Opis iz igre[uredi | uredi izvor]

Svemirska baza ne osigurava samo kisik, već i umjetnu gravitaciju, grijanje i zaštitu. Što je baza više razvijena, to je i veći prostor za izgradnju zgrada. Svaki nivo baze daje 3 polja na mjesecu sve dok se mjesec u potpunosti ne nastani. Jednom kada izgradite bazu ne možete je uništiti.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]