TNT Group

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
TNT Group
Početak emitiranja20. august 1997
Vrsta emitiranjaTelevizija
Država Bosna i Hercegovina
PokrivenostBosna i Hercegovina
SjedišteTravnik
Veb-sajttntgroup.ba

TNT Group je bosanskohercehovačka medijska grupacija iz Travnika čiji je osnivač Dino Lolić.

TNT Group posjeduje dva radijska brenda (Narodni radio i TNT Radio), različitih formata sa 7 lokalnih radio stanica u Travniku, Tuzli, Zenici i Sarajevu.

Također, posjeduje četiri tematske televizije (Kanal 6 HD, Sevdah TV, TNT KIDS TV, DP HD) i mrežu od 50 news portala i niša stranica u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatsko

Početkom 2021. godine, ova TNT Group lansira marketing agencije[1] u Srbiji Milton Media i Hrvatskoj.

Kanal 6 HD[uredi | uredi izvor]

Kanal 6 HD je lokalna televizija koja djeluje u okviru TNT Group, a sa svojim programom pokriva područje središnjeg dijela Bosne i Hercegovine. Osnovan je 2014. godine u Travniku kada su ljudi s lokalnog radija odlučili da pokrenu televiziju. Prikazuju se zabavne emisije, popularni filmovi i serije, kratke i aktuelne vijesti iz Srednje Bosne. Kanal 6 HD je prisutan kod 30 kablovskih operatera, a prati ih 1.2 miliona gledatelja. Dio je TNT Grupacije TNT Group koju čine četiri tematske televizije, dvije radijske stanice različitih formata sa lokalnim stanicama u Travniku, Tuzli, Zenici i Sarajevu i mreža digitalnih medija u BiH, Srbiji i Hrvatskoj.

TNT Radio Tuzla[uredi | uredi izvor]

TNT Radio Tuzla je lokalna radio stanica, koja djeluje u okviru "TNT Radio", a smještena je u Tuzli. Program emituje na frekvenciji 91.2 fm i pokriva veći dio Tuzlanskog kantona. Pokrenut je 2019. godine kada je medijska grupacija TNT Group preuzela tuzlanski "Vesta radio". TNT Radio program uređen je prema potrebama slušatelja sa: oko 70% svjetske muzike i ostatak iz bivših jugoslavenskih država, kratkim lokalnim vijestima, nagradnim igrama, društveno odgovornim akcijama i reklamama.

TNT KIDS TV[uredi | uredi izvor]

TNT KIDS TV je dječiji televizijski kanal sa sjedištem u Travniku, a osnovala ga je 2016. TNT Grupacija. Program je sinhronizovan na bosanskom jeziku i usmjeren na djecu u dobi od 6 do 12 godina, a obično se sastoji od nenasilnih crtanih filmova i obrazovnih emisija. Ovaj televizijski kanal dostupan je putem kablovskih sistema širom Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije.

  1. ^ "Oslobođenje - Bh. medijska grupacija lansirala agencije u Srbiji i Hrvatskoj". www.oslobodjenje.ba. 2021-01-19. Pristupljeno 2022-05-30.