Terraformer (OGame)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Nuvola apps package games.png Ovaj članak opisuje video igru OGame, ili njene dijelove, te kao takav ne odgovara stvarnosti, a pojmovi korišteni u opisu ne moraju da odgovaraju pojmovima u stvarnom životu.
Terraformer
[[slika:|100px|centar]]
Osnovna cijena
Metal: 0
Kristal: 50.000
Deuterij: 100.000
Energija: 1.000

Terraformer je jedna od zgrada u igri OGame. Služi da poveća broj polja planeta tako da se dobije još iskoristivog prostora za gradnju. Za svaki nivo terraformera dobije se još dodatnih 5 polja minus jedno polje koje zauzme terraformer. Zbog visoke cijene a malo dobivenih polja, većina igrača pokušava dobiti veće planete od 200 polja.

Nivoi terraformera svakim nivoom traže sve više energije za izgradnju, ali, kako i kod tehnologije za gravitone, kada se terraformer napravi, energija više nije potrebna. Nakon izgradnje, višak energije proizveden solarnim satelitima ili nečim drugim, može se iskoristiti za rudnike ili se sateliti mogu uništiti da se dobije dio potrošenih resursa na njih iz ruševina.

Kada se terraformer jednom napravi, ne može se uništiti.

Opis iz igre[uredi | uredi izvor]

Sa povećanjem izgradnje planete, pitanje ograničenog prostora na kolonijama je postalo sve aktuelnije. Tradicionalne metode kao visoka ili podzemna gradnja postale su sve više nedovoljne. Mala grupa fizičara za visoku energiju i nanotehničara su našli rjesenje - Terraforming. Koristeći se ogromnim kolicinama energije terraformer moze ogromne predjele, čak i kontinente napraviti korisnim za gradnju. U ovoj zgradi će se stalno producirati naniti koje ce osigurati konstantan kvalitet zemljišta. Jednom kada izgradite Teraformer ne možete ga rastaviti

Potrebno za izgradnju[uredi | uredi izvor]

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]