The One Where No One Proposes

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
"The One Where
No One Proposes
"
Prijatelji
Br. epizode9. sezona
1. epizoda
RežiserKevin S. Bright
Scenarist(i)Sherry Bilsing-Graham
Ellen Plummer
Premijera26. 9. 2002.
Hronologija epizoda
← Prethodna
"The One Where Rachel Has a Baby"
Sljedeća →
"The One Where Emma Cries"
Spisak epizoda Prijatelja

"The One Where No One Proposes" ("Onā u kojoj niko ne zaprosi /Rachel/") prva je epizoda devete sezone Prijatelja, a ukupno 195. Premijerno je emitirana na NBC-ju 26. septembra 2002.[1]

Radnja[uredi | uredi izvor]

Na kraju osme sezone Rachel slučajno pomisli da je Joey prosi i rekne "da". Joey joj sada pokušava reći istinu, a Rossa istovremeno uvjere da on zaprosi Rachel. Monica i Chandler nastavljaju s pokušajima da dobiju dijete i odlaze u sobicu s opremom u bolnici, gdje ih zatječe Jack, Monikin otac.

U ovoj epizodi svi su u bolnici i svi su zbunjeni u vezi s tim ko je zaprosio Rachel. Ona misli da ju je Joey zaprosio, ali zapravo nije. Phoebe vidi Rachel s prstenom koji je ustvari pripadao Rossovoj baki, pa pomisli da ju je Ross zaprosio. Suočava se s Rossom, koji porekne da je zaprosio Rachel, ali kasnije pomisli da možda i jest. Govori "To zaista izgleda kao nešto što bih ja uradio", šaleći se na račun toga što se tri puta oženio i razveo. Odlučuje razgovarati s Rachel kako bi okončao konfuziju. Joey ulazi i Ross i on tada završe u raspravi, a sirota Rachel shvata da je zapravo niko nije zaprosio. Joey odlazi, a Ross pokušava vidjeti može li ponovo početi vezu s Rachel. Zatim shvata nešto i upita je: "Kada si pomislila da te Joey zaprosio, jesi li... rekla... 'da'?" Rachel ne zna šta da odgovori i epizoda završava cliffhangerom.

Prijem[uredi | uredi izvor]

  • U originalnom emitiranju epizodu je pogledalo 25,5 miliona ljudi.[2]
  • Sam Ashurst sa sajta Digital Spy rangirao je ovu epizodu kao 219. od 236 epizoda Prijatelja na rang-listi tog sajta.[3]
  • Dnevni list Telegraph & Argus rangirao ju je kao 210. na svojoj rang-listi epizoda serije.[4]

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Friends – TV Guide". TV Guide.
  2. ^ "Friends Nielsen Ratings Archive – Season Nine". newmusicandmore.tripod.com. Pristupljeno 19. 12. 2019.
  3. ^ Sam Ashurst (1. 1. 2018). "Every single Friends episode – RANKED". Digital Spy. Pristupljeno 19. 12. 2019.
  4. ^ "The Definitive Ranking of All 236 Friends Episodes". Arhivirano s originala, 16. 4. 2019. Pristupljeno 18. 12. 2019.