Tema na Razgovor s korisnikom:Arnel6-2

KWiki (razgovordoprinosi)

Budući da ne vladaš najbolje našim jezikom, nemoj na svoju ruku premještati nazive članaka. Tu sam i ja i drugi "Wikiveterani" da upitaš ako nisi siguran u nešto. Isto važi i za dileme u vezi s nazivima još nenapisanih članaka. P. S: Prisvojni pridjev od imena koja se završavaju na -ov / -ev tvori se dodavanjem nastavka -jev, s tim da se između imena i nastavka ubacuje epentetsko L zbog izgovora, pa se dobije Lj (Sanikov + -jev = Sanikov-l-jev, Gorbačov-l-jev, Rubljev-l-jev itd.).

Arnel (razgovordoprinosi)

Hvala @KWiki ubuduće ću poštivati ta pravila. Imam samo 13 godina i koristim Wikipediju u slobodno vrijeme (imam ga dosta). Nisam završio ni osnovne škole tako da nisam najbolji u bosanskom. Sada koristim i učim slovenski jezik tako da mi se je sve znanje izmješalo i da i onih nešto pravila što sam naučio o bosanskom jeziku sam ih zaboravio. Teško je koristiti 3 jezika (nekad 4 sa njemačkim) u jednom danu :)

KWiki (razgovordoprinosi)

13 godina? Pa treba ti čestitati što se uopće baviš Wikipedijom (s obzirom na to šta zanima većinu tvojih vršnjaka danas). :-) A slovenski je zeznut, nemoj se povesti time što ga "pola" već razumiješ, inače će te iznenaditi u dosta slučajeva. :-) Lijepo je znati da imamo i mladih snaga, zaista. (Navikao sam na nešto starije korisnike tokom godina, pa mi nemoj zamjeriti. :-) )

Arnel (razgovordoprinosi)

Ne zamjerim ništa :)

Arnel (razgovordoprinosi)

Nekad se i sam sebi začudim da mi se ovo čini zanimljivim zato što ne izgleda zanimljivo ali kad jednom počneš raditi postaneš "ovisnik" :)

KWiki (razgovordoprinosi)

Razumijem te. ;-) A sad još nešto: postoji ovaj projekt, čiji je cilj da se riješimo kratkih članaka ovako ili onako, što je više moguće. Vidim da sad radiš ove kraće, ali zaista nam ih ne treba više. Ako o nečemu nema materijala da zadovolji minimalni kriterij, onda to jednostavno ne treba ni raditi; neka čeka dok bude građe.

Arnel (razgovordoprinosi)

Ok. Samo me zanima koja je minimalna veličina članka da bude dovoljno građe.

KWiki (razgovordoprinosi)

Pa nekih pet-šest prosječnih rečenica, uz prateću wikiopremu: infokutija, unutrašnji linkovi, reference (ako su dostupne), vanjski linkovi, kategorizacija. I još šablon(i) / navkutije, ako je članak uvršten u neki / neku.

Odgovori na "Premještanja i nazivi"