Tema na Razgovor s korisnikom:Mhare

Kategorije, separatizam u BiH

Ovu temu je sakrio Mhare
Razlog: 1
2
Koreanovsky (razgovordoprinosi)

Prijatelju, vidio sam da si uklonio moje izmjene na SAO člancima, koje je administrator @AnToni kasnije vratio.

Ne ljutim se, jer je hrabrost ipak najvažnije na Wikipediji. Samo da ti objasnim logiku iza te kategorije. Ne moramo samo gledati što Englezi izvode i na kakav način oni vole kategorizirati. Za sve postoji prvi put i moramo sami biti svoji jarani i prestati gledati na druge.

Kad otvoriš kategoriju Kategorija:Separatizam u Bosni i Hercegovini, vidit' ćeš da je hitno potrebna bolja kategorizacija jer je živa mješavina između samoproglašenih (bivših) državica i autonomnih područja na tlu BiH, entiteta i političkih stranaka. Sa kategorijom Kategorija:Srpske autonomne oblasti u Bosni i Hercegovini sam to malo "očistio" i počeo sređivati taj nered.

Lijep pozdrav! :-)

Mhare (razgovordoprinosi)

Pozdrav,

Ovako imamo kategoriju koja nema nijednog intewiki linka, a sve druge wikipedije su ove članke smjestile u neke druge kategorije. U svakom slučaju kod ovakvih tema bi bilo poželjno prvo na razgovoru razmotriti kako bi imali neki dogovor kako bi se izbjegle bezvezne rasprave. Jasna mi je logika, ali ja bi prvo pogledao kako je riješeno kod drugih, kako bi se uklopili u neku uniformnost Wikipedije - što nije nešto zanemarivo. Mogla je svaka wiki po svom nahođenju kategorisati, pa na šta bi to ličilo?