Tvornica nanita (OGame)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Nuvola apps package games.png Ovaj članak opisuje video igru OGame, ili njene dijelove, te kao takav ne odgovara stvarnosti, a pojmovi korišteni u opisu ne moraju da odgovaraju pojmovima u stvarnom životu.
Tvornica nanita
Tvornica nanita.gif
Osnovna cijena
Metal: 1.000.000
Kristal: 500.000
Deuterij: 100.000
Energija: 0


Tvornica nanita je jedna od građevina u igri OGame. U tvornici nanita se proizvode sićušni roboti, veličine nanometra, koji su smatrani najvećim postignućem u tehnologiji robota. Tvornica nanita omogućuje znatno povećanje proizvodnje u svim područjima (izgradnja zgrada, brodova i odbrane).

Općenito, tvornica nanita prepolovljuje vrijeme izgradnje zgrada, brodova i odbrane kumulativno svakim izgrađenim nivoom, te se u tu svrhu najviše i koristi, a osim toga, tvornica nanita je preduslov za izgradnju terraformera.

Potrebno[uredi | uredi izvor]

Da bi se moglo pristupiti gradnji tvornice nanita, potrebni su sljedeći preduslovi:

Statistika[uredi | uredi izvor]

Formula za izračunavanje vremena građenja građevina[uredi | uredi izvor]

Da bi se izračunalo vrijeme građenja pojedine građevine koristi se sljedeća formula:

Legenda:
T(s) je tačno vrijeme izgradnje u sekundama.
OriginalnoVrijeme(s) je originalno vrijeme izgradnje (BEZ tvornice robota i tvornice nanita)


Također pogledajte[uredi | uredi izvor]