Urban Champion (igra)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Screenshot iz igre

Urban Champion je borilačka igra proizvedena od strane Nintenda 1985. godine.

Gameplay[uredi | uredi izvor]

Tabla se sastoji od zgrade i ulice. Na početku igre uglovima zgrade stoje dva igrača koji kreću jedan prema drugom s namjerom da se potuku. Svrha igre je da se protivnički igrač udarcima ubaci u otvoreni šaht na uglu zgrade (koji se pojavljuje na uglu na kojem stoji igrač koji izgubi dvije runde).

Postoji više vrsta udaraca kao: kratki udarac šakom u glavu, teški otvoreni udarac šakom u bradu i udarac nogom. Zavisno od udarca mijenja se i gard koji drže igrači koji može biti gornji i donji. Povremeno se na prozoru na spratu zgrade pojavljuje žena koja baca saksije sa cvijećem koje, u slučaju pogotka u glavu, mogu ošamutiti igrače. Također svakih trideset sekundi ulicom prolazi policijski auto i tada se igrači vraćaju na uglove zgrade. Nakon isteka vremena predviđenog za rundu policijski auto se pojavljuje i policajci hapse igrača koji je slabiji u borbi (odnosno igrača koji se povlači prilikom tuče na svoju polovinu pločnika), i u tom slučaju taj igrač gubi rundu.

Reizdanja[uredi | uredi izvor]

Igra je reizdana za Nintendo 11. novembra 2002. godine, i korištena je kao mikroigra u WarioWare Inc.: Mega Microgame.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]