Vernon

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
User-trash-full-3.svg Ovaj članak je predložen za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: Prekratak članak (projekt čišćenja)
Korisnici Wikipedije u narednom kratkom periodu mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ukoliko se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti i objasniti na stranici za razgovor). Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak, ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori - Ne zaboravite da provjerite da li drugi članci vode ovdje i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Vernon
Vernon - Église01.jpg
Vernonska katedrala Notre-Dame
Grb Položaj
Grb općine Vernon
France location map.svg
Red pog.svg
Vernon

Osnovne informacije
Država: Flag of France.svg Francuska
Regija: Gornja Normandija
Stanovništvo: 23.700 popis (2005)
Površina: 34,92 km2
Gustoća: 679 stanovnika na km2
Nadmorska visina: 10-148 n.m.
Poštanski broj: 27200
Administracija (Stanje: 2008-2014)
Vrsta naselja: Grad
Gradonačelnik: Philippe Nguyen Thanh
Web stranica:

Vernon je općina u departmanu Eure, u regiji Gornja Normandija na sjeveru Francuske.

Vernon leži na obali rijeke Seine, i nalazi se između Pariza i Rouena. Poznat je po proizvodnji zrakoplova i raketnih motora. U popisu stanovništva iz 1999., u Vernonu je živjelo 24.056 stanovnika. Općina se prostire na površni od 34.92 km2.

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: