Idi na sadržaj

Vjeran Simunić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Vjeran Simunić (rođen 1953 u Splitu) je hrvatski nogomet trener i bivši golman. Jedan je od najpopularnijih hrvatski nogometnih trenera. Drži hrvatski rekord u broju timova koje je vodio. Do 2009 vodio je 27 klubova.

Golmanska karijera[uredi | uredi izvor]

Simunić započeo svoju karijeru u Hajduku, u 70-ih. Nije dobivao previše šanse u Hajduku jer je konkurencija bila vrlo velika u to vrijeme. Nakon Hajduka, njegova sljedeća stanica bio je NK Šibenik, zatim NK Dinamo Vinkovci i NK Zagreb, gdje je proveo najveći dio igračke karijere. Godine 1982. napravio je transfer u Sporting Lisabon. Nakon jedne sezone preselio se u Japan. On je bio prvi europski igrač koji igra u Japanu. Klub je bio Tokijo Verdy. Nakon još dva izazova u Italiji, vratio se u domovinu. Završio je svoju karijeru u NK Posušju.

Trenerska karijera[uredi | uredi izvor]

Svoju bogatu trenersku karijeru započeo je u NK Lipiku, 1994. Zatim je promijenio nekoliko hrvatskih klubova prije odlaska u Italiju, te zatim u Japan i Bahrein. Međutim, nije mogao ostati previše u inozemstvu, a onda se vratio u Hrvatsku, počevši impresivan niz od 13 hrvatskih klubova, prekinut s 3 BIH kluba, u 8 godina. On je rekao da je njegova misija unaprijediti stanje na tablici svakog kluba kojeg preuzme, te u većini slučajeva je to i učinio. Zato je imao toliko ponuda. U potrazi za novim izazovom, odlazi u Aziju, ovaj put u Brunej. Ali, zatim se vratio u Hrvatsku, i preuzeo NK Imotski, gdje je ostao samo jedan mjesec. Zatim uzima NK Mosor još jednom, ali nije iznenađujuće da je i taj klub također ostavio, i nakon jedne polovine sezone je uzeo NK Međimurje, na početku sezone 2010/11.

Osobni život[uredi | uredi izvor]

Oženjen je i ima dva sina. Govori nekoliko stranih jezika - španski, njemački, italijanski i engleski.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]