Volkswagen Sharan

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
User-trash-full-3.svg Ovaj članak predložen je za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje jest: Prekratak članak
Korisnici Wikipedije u periodu određenom dogovorom zajednice mogu iznijeti mišljenja o tome. Ako se ne slažete s brisanjem ovog članka, svoj stav pojasnite na stranici za razgovor. Nakon izjašnjavanja članova zajednice te ako razlog za brisanje nije razriješen, članak će biti obrisan u roku sedam dana od dana postavljanja ovog šablona. Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranici za razgovor.

Administratori: Ne zaboravite provjeriti vode li drugi članci ovamo i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Volkswagen Sharan druge generacije

Volkswagen Sharan je minivan kojeg od 1995. proizvodi i prodaje Volkswagen, a dosad je proizveden u četiri generacije.

Vozilo je izvorno razvio Ford, a krajem razvoja doprinos je dao i Volkswagen sa svojim TDI i V6 motorima. Vizuelno slični modeli prodaju se pod nazivima Ford Galaxy i Seat Alhambra.Sportcar sergio luiz ara 01.svg Nedovršeni članak Volkswagen Sharan koji govori o automobilima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.