What Goes Around... Comes Around

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
"What Goes Around... Comes Around"
Singl Justina Timberlakea
s albuma FutureSex/LoveSounds
B-strana "Boutique in Heaven"
Objavljen 19. decembar 2006
Snimljen Thomas Crown Studios (Virginia Beach)
Žanr Pop, R&B
Trajanje 7:28
Izdavač JiveZomba
Pisac/-ci Justin Timberlake • Tim MosleyNate "Danja" Hills
Producent(i) Timbaland • Justin Timberlake • Nate "Danja" Hills
Hronologija singlova Justina Timberlakea

"Dick in a Box"
(2006)
"What Goes Around... Comes Around"
(2006)
"Give It to Me"
(2007)

"What Goes Around... Comes Around" je pjesma koju je snimio američki pjevač-tekstopisac Justin Timberlake za svoj drugi studijski album FutureSex/LoveSounds (2006). Pjesma je napisana i producirana od strane Timberlakea, Timbalanda, i Danje. Timberlake je rekao da je ovo pjesma izdaje i oprosta, a od strane nekih kritičara je opisana kao "nastavak" na njegov singl iz 2002 "Cry Me a River". Pjesma je uglavnom dobila pozitivne ocjene muzičkih kritičara.

Pjesma je poslana na radija Sjedinjenih Američkih Država 8. januara 2007, kao treći singl sa albuma. Postala je treći Timberlakeov uzastopni broj jedan hit na Billboard Hot 100 ljestvici. Pjesma je također bila uspješna i na međunarodnom nivou, dospjevši u top deset u državama kao što su Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada, Novi Zeland, Njemačka, i Australija. Pjesma je kasnije certificirana dva puta platinom u Australiji, zlatom u Sjedinjenim Američkim Državma i zlatom u Novom Zelandu. Pjesma je osvojila nagradu za najbolju mušku pop vokalnu izvedbu na 50. dodjeli Grammy Awards, gdje je bila nominirana i za pjesmu godine.

Muzički spot kojeg je režirao Samuel Bayer, objavljen je 7. februara 2007. Glumica Scarlett Johansson je igrala Timberlakeovu simpatiju u videu. Spot je dobio nagradu za najbolju režiju na MTV Video Music Awards 2007 i bio je nominovan za video godine.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]