Wikipedia:Čaršija

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search


Prijedlog za novi projekt[uredi izvor]

Kako bi se s krajnje neplodne i beskrajne diskusije i još beskrajnijih digresija prešlo na nešto konkretno, predlažem pokretanje novog Wiki-projekta "Pravila i smjernice", tj. krpljenje rupa u postojećim i prevođenje onih s EN Wiki, barem onih koje važe globalno, a koje nam fale (ne moramo izmišljati toplu vodu) jer je očito da je u građevini ostalo nekih šupljina u temeljima, pa se poč ela ljuljati. Bolje je malo i "zapustiti" članke nego nastaviti u smjeru u kojem se trenutno ide. (Naravno, prijedlog uopće ne mora biti prihvaćen.) - KWiki (razgovor) 17:33, 4. oktobar 2018 (CEST)

U svakom slučaju. Prevesti originalne smjernice i doraditi ih jezički. Svako može da napiše ili prevede jedan dio. Treba nam struktura šta nam je za početak važno: Brisanje članaka, pravilno referenciranje, šta je i šta nije izvor, usklađivanje zajedničkog rada...--AnToni(R) 18:49, 4 oktobar 2018 (CEST)
Za početak bi mogli proširiti i doraditi Wikipedia:Vandalizam?--AnToni(R) 20:42, 4 oktobar 2018 (CEST)
Ili da napravio projektnu stranicu, na kojoj ćemo navesti sve smjernice i interna pravila za doradu?--AnToni(R) 20:45, 4 oktobar 2018 (CEST)
Sumarna stranica na kojoj se mogu dodati zahtjevi za doradu je Wikipedia/Interne smjernice.--AnToni(R) 21:03, 4 oktobar 2018 (CEST)
Stranica je pobrisana jer je Edin napravio projektnu stranicu.--AnToni(R) 18:50, 8 oktobar 2018 (CEST)

Prilikom gradnje građevine "fušerilo" se na materijalu. Prvi potres i postoji opasnost da se građevina sruši. --Golden Bosnian Lily (r) 18:57, 4 oktobar 2018 (CEST)

Podržavam ideju! Ovo smo trebali davnih dana dovesti u red. Najbolje je napraviti projekt stranicu gdje možemo bilježiti rad. Ima mnogo toga što trebamo riješiti. Mislim da mi je ovo zabilježeno negdje na mojim spiskovima, .. Uh kad se toga tek sjetim. :) -- Edin(r) 22:39, 4 oktobar 2018 (CEST)

Napravio sam novi projekt Wikipedia:Projekti/Pravila i smjernice. Cilj ovog projekta je da se naprave dodatne smjernice i pravila koja opisuju u među ostalom: najbolje prakse, razjašnjavanje principa, rješavanje sukoba i inače daljnji naš cilj stvaranja besplatne, pouzdane enciklopedije. Učešće u ovom projektu je idealna prilika da se upoznamo svi bolje sa ovim smjernicama, i zato je poziv za svakoga da se uključi ukoliko ima volje da pomogne. -- Edin(r) 11:55, 5 oktobar 2018 (CEST)

Mnogo sam ogorčen[uredi izvor]

a nemam vremena za pisanje i raspravu, a i da imam, nema fajde, jer niko ni za dlaku ne želi da odstupi od svojih tvrdoglavih pozicija. Tako, pozivam sve učesnike rasprave da se presaberu. I ovo će biti predmet napada, siguran sam, jer, jelte, nema ko šta da se presabere.--palapabosnia (razgovor) 22:25, 6 oktobar 2018 (CEST)

80.000 članaka[uredi izvor]

Pitam se koliko smo zaista ozbiljan projekat i da li do kraja godine možemo zaokružiti broj članaka na 80.000! S obzirom da smo umrtvili projekat do krajnje mjere, bar u onom progresivnom smislu, možda se tih 1.350 članaka čini mnogo ali to je tek skoro 17 članaka po danu. Ja sam usred nedavnog usijanja atmosfere ponovo počeo sa člancima o administrativnim podjelama, ‎Rethymno je već konstantan u svojoj oblasti i ovim putem ga pohvaljujem jer zaista čini mnogo i to izuzetno cijenim. Ne bih nikoga direktno pozivao jer aktivni korisnici će svakako navratiti na čaršiju i uključiti se u projekat i dati svoj doprinos koliko su u stanju. Pošto smo završili s ljetnim odmorima i napunili baterije mislim da možemo i probiti normu :). Sretno u nastojanju da projekat učinimo boljim i uspješnijim! --BosnianWikiS (razgovor) 14:41, 11 oktobar 2018 (CEST)

Ja cu se angazovati na biatlonu za koji dan. Pohvala kolegi za naprednu ideju!--AnToni(R) 15:58, 11 oktobar 2018 (CEST)

Čitaš mi misli @BosnianWikiS, jer sam juče započeo sa pravljenjem novih stranica koje se urade za sat vremena. Zahvaljujem još jednom tebi i drugim kolegama na popravkama novih stranica Desna i Emina Zečaj. Pridružujem se pozivu svima da se uključe u akciju dostizanja 80.000 članaka do kraja ove godine. Nerko65 (razgovor) 17:40, 11 oktobar 2018 (CEST)

Ako je samo broj u pitanju, možemo lahko. Samo nam treba jedan dobro organizovani projekat kao što je to bio NGC/IC za svemirske objekte. ;) -- Edin(r) 18:02, 11 oktobar 2018 (CEST)

Sjećam se tog projekta, bio je pravo osvježenje, valjalo bi nešto takvo ponovo pokrenuti iako sam u konkretnom slučaju mislio na jednostavno malo jače angažovanje po pitanju novih članaka. Uvijek sam za učešće u produktivnim stvarima. Pozdrav. --BosnianWikiS (razgovor) 15:36, 12 oktobar 2018 (CEST)

CEE miting u Lvivu[uredi izvor]

Cijenjenim kolegama, lijep pozdrav iz Ukrajine! --AnToni(R) 23:16, 12 oktobar 2018 (CEST)

Pozdrav i tebi Lave u Lavovu i lijepo se provedi tamo. Ako bude slobodnog vremena i raspoloženja posjeti opersku kuċu i muzej pa uslikaj nešto. Nije obaveza, nego ako se mogne, pa da napravim nove stranice na tu temu. Lijep pozdrav i uživaj tamo. Nerko65 (razgovor) 17:06, 13 oktobar 2018 (CEST)

Puno je termina i predavanja. Tako da grad skoro nisam ni vidio, ali imam pojačanje....pa će biti kvalitetnih fotografija i muzike da zapjevamo: "O kad će doći dan, da sletim u Japan..."--AnToni(R) 22:16, 13 oktobar 2018 (CEST)