Wikipedia:1Lib1Ref kampanja za 2023. za CEE regiju

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
1Lib1Ref CEE region kampanja 2023.
Radionica traje od 15. januara 2023. do 5. februara 2023.
Ovim povodom Biblioteka Univerziteta u Sarajevu organizira predstavljanje kampanje i radionicu za bibliotekare/ke i druge zainteresirane koja će se održati u ponedjeljak, 9. 1. 2023. u 10:00 sati na Filozofskom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Wikipedija na bosanskom jeziku pozdravlja sve nove urednike radionice!

Ciljevi[uredi izvor]

Bibliotekari/ke Univerziteta u Sarajevu i drugi zainteresirani/e učestvuju po prvi puta u kampanji #1lib1ref CEE region koja traje od 15. 1. do 5. 2. 2023. godine. Cilj kampanje koja je započela 2016. godine jeste motiviranje bibliotekara/ki da dodajući reference na već postojeće članke doprinesu razvoju Wikipedije - najveće enciklopedije u historiji i jedne od najposjećenijih web lokacija, te je time s aspekta pouzdanosti informacija učine relevantnijim izvorom znanja. Kampanja #1Lib1Ref dio je šire incijative Fondacije Wikimedia pod nazivom GLAM za uključivanje bibliotekara i drugih informacijskih stručnjaka u poboljšanje Wikimedijinih projekata. Lokalni nosilac kampanje je Biblioteka Univerziteta u Sarajevu. Više informacija možete dobiti na Meti.

Članci bez izvora...[uredi izvor]

...mogu se naći ovdje (trenutno 14.137).

Statistika[uredi izvor]

Radi globalnog praćenja rezultata kampanje, preporučuje se da u sažetku svake izmjene upišete #1Lib1Ref i #1Lib1RefCEE. Upisane reference se mogu pratiti korištenjem Hashtag servisa za prebrojavanje.

Učesnici[uredi izvor]