Yu-Gi-Oh! R

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Yu-Gi-Oh! ( 遊☆戯☆王R, Yūgiō Āruje) je manga izdat krajem 2007. godine nastavak jedne od najuspješnijih japanskih franšiza Yu-Gi-Oh!.Prvi puta je prikazan u japanskom magazinu V-Jump.Autor je Akira Itou.


Priča[uredi | uredi izvor]

Vrijeme radnje se dešava poslije Yugijeve pobjede nad Marikom.Nakon što je Yugi pobijedio Pegaza on umire ostavljajući svoje krvi na jednoj karti.Pegazov podanik Tenma se vraća da bi se osvetio Yugiju.On preuzima KaibaCorp dok Kaiba boravi u SAD-u.Tenma pokušava ostvariti svoj plan RA (Rebirth of Avatar) prisiljavajući Yugija,Džoija i još nekoliko profesora dvoboja.Tenma prisiljava Yugija da mu pomogne tako što kidnapuje Teu.Poslije se u borbu uključuje i sam Kaiba sa bratom kako bi spasio kompaniju


Likovi[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Likovi iz originalne serije[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.