Zehra Bajraktarević

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Preferences-system.svg Ovom članku potrebna je jezička standardizacija, preuređivanje ili reorganizacija.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Wikitext.svg Ovom članku ili dijelu članka nedostaju interni linkovi.
Nakon dodavanja internih linkova uklonite ovaj šablon.
Zehra Bajraktarević
Albumi
Ne vjeruj mu majko Samo nebo zna Slobodna k'o ptica
(2002) (2004) (2007)

Zehra Bajraktarević je poznata bosansko-hercegovačka interpretatorka narodne muzike i sevdalinke.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Zehra Bajraktarević rođena je 6. augusta 1968. godine u Rogatici. Kao druga kćerka Esada i Ifete u osmočlanoj porodici uživala je u periodu svog djetinjstva. Najstariji brat je svirao harmoniku pa se nedugo zatim dao primjetiti i talenat Zehre u pjevanju. Njeni muzički počeci vežu se za audicije u Sarajevu na kojima je uvijek zapaženo prolazila i dobijala najbolje kritike eminentnih imena iz svijeta muzike, a bila je i praćena nevjerovatnim ovacijama publike. Svoj prvi album snima 1991. godine u Sarajevu, sa poznatim kompozitorom Ibrom Mangafićem. Od tada, njena karijera ide uzlaznom putanjom i nastavlja nizati uspjeh za uspjehom što traje i dan danas.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Potraži me (1991)
  • Greška mladosti (1993)
  • Kocka šećera (1995)
  • Ljubavnik (1997)
  • Zaljubljena (2000)
  • Ne vjeruj mu majko (2002)
  • Samo nebo zna (2004)
  • Slobodna k'o ptica (2007)