Zlatan Filipović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Zlatan Filipović
Rođenje (1973-11-13) 13. novembar 1973 (45 god.)
Sarajevo, SFRJ

Zlatan Filipović je bosanskohercegovački umjetnik koji živi i radi u Sarajevu. U rodnom gradu završio je 1999. godine Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu kod profesora Nusreta Pašića. 2001. godine je magistrirao na univerzitetu (Alfred University) u New Yorku - diploma master in Electronic Integrated Arts Do 2007 je radio u Sarajevu na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i na na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Član je ULUBiHa. Bavi se Video umjetnošču i do sada je izlagao na mnogobrojnim izložbama u Sarajevu, Klagenfurtu, Parizu, Dubaiu i mnogim drugim gradovima širom svijeta.

Kolektivne izložbe, projekti i planovi umjetnika se mogu vidjeti na umjetnikovoj webstranici (Službena stranica).

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Nedovršeni članak Zlatan Filipović koji govori o bosanskohercegovačkim biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.