Corbin Bleu

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Gnome-edit-clear.svg Ovaj članak zahtijeva čišćenje.
Molimo vas, pomozite unaprijediti članak pišući ili ispravljajući ga u enciklopedijskom stilu.
Crystal Clear action spellcheck.png Moguće je da ovaj članak ne poštuje standarde Wikipedije na bosanskom jeziku
kao što su upotreba afrikata, pravopis, pisanje riječi u skladu sa standardima, te način pisanja članaka.
Bih-usa.svg Ovaj članak nije preveden ili je djelimično preveden.
Ako smatrate da ste sposobni da ga prevedete, kliknite na link uredi i prevedite ga vodeći računa o enciklopedijskom stilu pisanja i pravopisu bosanskog jezika.
Corbin Bleu

Corbin Bleu Rivers „Corbin Bleu“ (* 21. februar 1989 u Brooklynu, New York City) jeste američki pjevač i glumac.

Filmografja[uredi | uredi izvor]

Year Title Role Notes
1998 Soldier Johnny appearance
Beach Movie Kid
1999 Family Tree Ricky Main Role
Mystery Men Butch appearance
Galaxy Quest Young Tommy
2004 Catch That Kid Austin Main Role
2006 The Secret of the Magic Gourd (2007 film) Voice
High School Musical Chad Danforth made for television (Disney Channel)
2007 Flight 29 Down Nathan McHugh made for television (Showcase)
Jump In! Isadore "Izzy" Daniels made for television (Disney Channel)
High School Musical 2 Chad Danforth made for television (Disney Channel)
2008 High School Musical 3: Senior Year Chad Danforth First HSM to be in theatres
2009 Free Style Cale Bryant Main Role

TV serije[uredi | uredi izvor]

Year Title Role Notes
1996 High Incident N/A Recurring role
1996 ER Little boy one episode
1998 Malcolm & Eddie Matthew
2000 Cover Me: Based on the True Life of an FBI Family Nick Elderby
2001-2002 Amanda Show Russel Carter
2005—2007 Flight 29 Down Nathan McHugh Lead Role
2006 and 2007 Ned's Declassified School Survival Guide Spencer Two episodes
2006 and 2008 Hannah Montana Johnny Collins Two episodes
2008 Jonas Brothers: Living The Dream Himself One episode
2009 Phineas and Ferb Coltrane Two episodes
2009(Canceled after two episodes) The Beautiful Life: TBL Issac Main Cast Member
Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: