Half Japanese

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Wiki letter w.svg Ovaj članak je siroče zato što nema ili vrlo malo ima drugih članaka koji linkuju ovamo.
Molimo Vas da postavite linkove prema ovoj stranici sa srodnih članaka(23-02-2012)
Half Japanese
Muzički žanr Noise rock
Mjesto porijekla Baltimore, Maryland, USA
Aktivni 1975-
Izdavač Alternative Tentacles, 50 Skidillion Watts
Safe House
Članovi
Jad Fair
David Fair
Jason Willett
Gilles Reider
Bivši članovi
John Sluggett
Howard Wuelfing
Don Fleming
Jay Spiegel
Moe Tucker

Noise rock grupa Half Japanese je bila američka grupa. Osnovana je 1975. u Baltimore, Marylandu. Osnovali su je pjevač/gitarist Jad Fair i pjevač/gitarist David Fair. Grupa je mjenjala mnogo bubnjara da bi najduže ostao Gilles Reider koji se pridružio grupi 1990.

Članovi grupe[uredi | uredi izvor]

Bivši članovi[uredi | uredi izvor]

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Half Alive (1977)
  • Calling All Girls 7" (1977)
  • Mono/No No 7" (1978)
  • Half Gentlemen/Not Beasts (1980)
  • Loud (1981)
  • Spy/I know how it Feels...Bad/My Knowledge Was Wrong 7" (1981)
  • Horrible (1982)
  • 50 Skidillion Watts Live (1984)
  • Our Solar System (1985)
  • Sing No Evil (1985)
  • Music To Strip By (1987) -- (1993) re-release has bonus tracks
  • U.S. Teens Are Spoiled Bums 7" (1988)
  • Charmed Life (1988)
  • Real Cool Time/What Can I Do/Monopoly EP (1989)
  • the Band That Would Be King (1989)
  • We Are They Who Ache with Amorous Love (1990)
  • T For Texas/Go Go Go Go 7" (1990)
  • Everybody Knows, Twang 1 EP (1991)
  • 4 Four Kids EP (1991)
  • Eye of the Hurricane/Said and Done/U.S. Teens are Spoiled Bums/Daytona Beach EP (1991)
  • Fire In the Sky (1993)
  • Postcard EP (1991)
  • Best Of Half Japanese (1993)
  • Boo: Live in Europe 1 (1994)
  • Hot (1995)
  • Greatest Hits (1995)
  • Best Of Half Japanese Vol. 2 (1995)
  • Bone Head (1997)
  • Heaven Sent (1997)
  • Hello (2001)

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]