INXS

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

INXS je rok-bend iz Sidnej-a.

Članovi[uredi | uredi izvor]

Članovi benda su Michael Hutchence († 1997.), J. D. Fortune (od 2005.), Andrew Farriss, Jon Farriss, Tim Farriss, Kirk Pengilly i Garry Gary Beers.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Glavna stranica: Diskografija grupe INXS
  • 1980.: INXS
  • 1981.: Underneath the Colours
  • 1982.: Shabooh Shoobah
  • 1982.: INXSIVE
  • 1983.: Dekadance
  • 1984.: The Swing
  • 1985.: Listen Like Thieves
  • 1987.: Kick
  • 1990.: X
  • 1991.: Live Baby Live
  • 1992.: Welcome to Wherever You Are
  • 1993.: Full Moon, Dirty Hearts
  • 1994.: The Greatest Hits
  • 1997.: Elegantly Wasted
  • 2001.: Shine Like it Does: The Anthology (1979–1997)
  • 2002.: The Years 1979–1997
  • 2002.: Stay Young 1979–1982
  • 2005.: Switch

Singlovi[uredi | uredi izvor]

  • 1980. "Just Keep Walking"
  • 1981. "Stay Young"
  • 1982. "The One Thing"
  • 1982. "Don't Change"
  • 1983. "To Look at You"
  • 1983. "Black and White"
  • 1984. "Original Sin"
  • 1984. "I Send a Message"
  • 1984. "Burn for You"
  • 1984. "Dancing on the Jetty"
  • 1985. "This Time"
  • 1986. "What You Need"
  • 1986. "Kiss the Dirt"
  • 1986. "Listen Like Thieves"
  • 1986. "Different World"
  • 1986. "Good Times" (feat. Jimmy Barnes)
  • 1987. "Need You Tonight"
  • 1988. "Devil Inside"
  • 1988. "New Sensation"
  • 1988. "Never Tear Us Apart"
  • 1989. "Mystify"
  • 1990. "Suicide Blonde"
  • 1990. "Disappear"
  • 1991. "By My Side"
  • 1991. "Bitter Tears"
  • 1991. "The Stairs"
  • 1991. "Shining Star EP"
  • 1992. "Heaven Sent"
  • 1992. "Baby Don't Cry"
  • 1992. "Taste It"
  • 1992. "Not Enough Time"
  • 1993. "Beautiful Girl"
  • 1993. "The Gift"
  • 1993. "Please (You Got That...)"
  • 1994. "The Strangest Party (These Are The Times)"
  • 1997. "Elegantly Wasted"
  • 1997. "Everything"
  • 1997. "Don't Lose Your Head"
  • 2001. "Precious Heart" (Tall Paul vs. INXS)
  • 2001. "I'm So Crazy" (Par-T-One vs. INXS)
  • 2002. "Tight"
  • 2003. "One Of My Kind" (Rogue Traders vs. INXS)
  • 2003. "I Get Up"
  • 2004. "Mystify (Remix)"
  • 2005. "Pretty Vegas"
  • 2006. "Afterglow"


Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz:


Eighth notes and rest.svg Nedovršeni članak INXS koji govori o muzici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.