Irena Grobnik

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Irena Grobnik
Starost oko 30 godina
Spol žena
Posao bivša manekenka, voditeljica Star@ TV, pjevačica
Pojavljuje se u 1. epizodi

Irena Grobnik je izmišljeni lik iz hrvatske serije Bitange i princeze.

Irena je ne tako bistra ali vrlo snalažljiva i probojna djevojka. Nekada je bila manekenka, ali je odlučila voditi smisleniji život. Počinje živjeti prekoputa Roberta Kumerlea i njih dvoje se nikako ne podnose jer je Robi velika suprotnost Ireni i oni su uvijek predmet svađe. Irena dobija novu cimericu Luciju Toč. Lucija je jako sramežljiva i sušta suprotnost Ireni. Irena sa Robijem počinje raditi na lokalnoj televiziji, ali televizija propadne. U drugoj sezoni ona dobija menadžera Robija i postaje pjevačica sa "Kazinim" bendom. Ona se jednom čak kandiduje i za predsjednika kvarta i njen pomoćnik postaje Kazo još jedan njihov cimer. Irena u drugoj sezoni isto tako upoznaje Tomicu, slikara s kojim se upušta u vezu. U trećoj sezoni nastavit će svoj karijeru pjevačice sa pseudonimom I Gee,(fon. Aj Dži).