James Spader

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
James Todd Spader
Example alt text
Rođenje 7. februar 1960.
Boston, SAD

James Todd Spader (7. februar 1960. Boston, Massachusetts) američki glumac poznat po svojim "otkačenim" ulogama u filmovima Seks, laži i videokaseta (za koji je dobio nagradu za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Kanu), Zvjezdana vrata i Sekretarica.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • Shadow of Fear (2004)
  • I Witness (2003)
  • Alien Hunter (2003)
  • "Sekretarica" (Secretary - 2002.)
  • Speaking of Sex (2001)
  • Supernova (2000)
  • Slow Burn (2000)
  • The Watcher (2000)
  • Curtain Call (1999)
  • Keys to Tulsa (1997)
  • Driftwood (1997)
  • Curtain Call (1997)
  • Critical Care (1997)
  • 2 Days in the Valley (1996)
  • "Sudar" (Crash - 1996.)
  • Dream Lover (1994)
  • Wolf (1994)
  • "Stargate SG-1" (Zvjezdana vrata - 1994.)
  • The Music of Chance (1993)
  • Storyville (1992)
  • Bob Roberts (1992)
  • True Colors (1991)
  • Bad Influence (1990)
  • "Bijela palača" (White Palace - 1990.)
  • The Rachel Papers (1989)
  • "Seks, laži i videovrpca" (Sex, Lies, and Videotape - 1989.)
  • Jack's Back (1988)
  • Baby Boom (1987)
  • Less Than Zero (1987)
  • Mannequin (1987)
  • Wall Street (1987)
  • Pretty in Pink (1986)
  • The New Kids (1985)
  • Tuff Turf (1985)
  • Endless Love (1981)

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: