Robyn

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Robyn
Nobel Peace Prize Concert 2010 Robyn IMG 6774.jpg
Država Švedska
Karijera 1995 - danas
Rođenje 12. juni 1979
Stockholm, Švedska
Žanr R'n'B, Sintisajzerski pop
Izdavač Interscope, Konichiwa
Zanimanje kantautorica
URL Robyn.com

Robin Miriam Carlsson (12. juni 1979.) poznatija pod imenom Robyn je švedska pjevačica i kantautorica.

Robyn je postala poznata kasnih devedesetih sa hitom Do You Know (What It Takes) sa albuma Robyn Is Here (1997). Sa pjesmom With Every Heartbeat (2005) postiže veliki međunarodni uspjeh. 2010. godine izdaje trilogiju Body Talk sa hitovima Dancing on My Own, Hang With Me, Indestructible i Call Your Girlfriend.


Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Robyn Is Here (1995)
  • My Truth (1999)
  • Don't Stop the Music (2002)
  • Robyn (2005)
  • Body Talk Pt. 1 (2010)
  • Body Talk Pt. 2 (2010)
  • Body Talk (2010)


Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: