Shilpa Shetty

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Shilpa Shetty
Example alt text
Rođenje 8. juni 1975.
Tamil Nadu, Indija

Shilpa Shetty (rođena 8. juna 1975. godine) je indijska glumica. Rođena je u Tamil Nadu u Indiji, kao i njena sestra, Shamita Shetty.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

Godina Film Uloga Jezik Bilješke
1993 Baazigar Seema Chopra Hindi Predložena, Filmfare Best Debut Award
1994 Aao Pyaar Karen Chhaya Hindi
Main Khiladi Tu Anari Mona/Basanti Hindi
Aag Bijli Hindi
1995 Gambler Ritu Hindi
Hathkadi Neha Hindi
1996 Mr. Romeo Shilpa Tamil Dublirana u Hindi i Telugu kao Mr. Romeo
Chhote Sarkar Seema Hindi
Himmat Nisha Hindi
Sahasa Veerudu Sagara Kanya Sona Telugu Dublirana u Hindi kao Saagar Kanya
1997 Dus Journalist Hindi Nekompletna uloga
Prithvi Neha Hindi
Insaaf Divya Hindi
Zameer: The Awakening of a Soul Roma Khurana Hindi
Auzaar Prathna Thakur Hindi
Veedeva Dandi Babu Nandhana Telugu
1998 Pardesi Babu Chinni Malhotra Hindi
Aakrosh Komal Hindi
1999 Jaanwar Mamta Hindi
Shool Posebno pojavljivanje Hindi broj članka
Lal Baadshah Advokatova kćerka Hindi
2000 Azad Kanaka Mahalakshmi Telugu
Dhadkan Anjali Hindi
Tarkieb Preeti Sharma Hindi
Kushi Macarena Tamil pojedinosti
Jung Tara Hindi
2001 Indian Anjali Rajshekar Azad Hindi
Bhalevadivi Basu Shilpa Telugu Dublirana u Hindi kao Sherni Ka Shikaar
Maduve Agona Baa Preeti Kannada
Preethsod Thappa Chandana(Chandu) Kannada
2002 Karz Sapna Hindi
Rishtey Vaijanti Hindi Predložena, Filmfare Best Supporting Actress Award
Hathyar Gauri Shivalkar Hindi
Chor Machaaye Shor Kaajal Hindi
Badhaai Ho Badhaai Radha/Banto Betty Hindi
Junoon Hindi
2003 Ondagona Baa Belli Kannada
Darna Mana Hai Gayathri Hindi
2004 Phir Milenge Tamanna Sahani Hindi Predložena, Filmfare Best Actress Award
Garv: Pride and Honour Jannat Hindi
2005 Dus Aditi Hindi
Fareb Neha Hindi
Khamosh: Khauff Ki Raat Sonia Hindi
Auto Shankar Money Lender Kannada
2006 Shaadi Karke Phas Gaya Yaar Ahana Hindi
2007 Life In A... Metro Shikha Hindi
Apne Simran Hindi
Om Shanti Om Ona osobno Hindi Posebno pojavljivanje u pjesmi 'Deewangi Deewangi'
2008 Dostana Hindi Posebno pojavljivanje u pjesmi 'Shut Up & Bounce'
2010 The Desire Gautami Hindi, Engleski, Kineski Filming'


System-users.svg Nedovršeni članak Shilpa Shetty koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: