Vanessa Hudgens

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Vanessa Hudgens

Vanessa Anne Hudgens (rođena 14. decembra 1988. u Salinasu Kalifornija) je američka pjevačica i glumica azijsko-evropskog porijekla.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Djetinjstvo[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Filmska karijera[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Muzička karijera[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Privatno[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

Film
Godina Naslov Uloga Bilješke
2003 Thirteen Noel
2004 Thunderbirds Tintin Glavna uloga
2006 High School Musical Gabriella Montez Disney Channel Original Movie
2007 High School Musical 2 Gabriella Montez Disney Channel Original Movie
2008 High School Musical 3: Senior Year Gabriella Montez Lead role
2009 Bandslam Sa5m
2011 Beastly Lindy Taylor
2011 Sucker Punch Blondie
2012 Journey 2: The Mysterious Island Kailani
2013 Spring Breakers Candy
2013 Gimme Shelter Agnes "Apple" Bailey Post-produkcija
2013 The Frozen Ground Cindy Paulson Post-produkcija
2013 Machete Kills Cereza
2014 Journey 3: From the Earth to the Moon Kailani Main character
Televizijske serije
Godina Naslov Uloga Bilješke
2002 Still Standing Tiffany "Still Rocking" (sezona 1: epizoda 4)
2002 Robbery Homicide Division Nicole "Had" (sezona 1: epizoda 10)
2003 The Brothers García Lindsay "New Tunes" (sezona 4: epizoda 4)
2005 Quintuplets Carmen "The Coconut Kapow" (sezona 1: epizoda 22)
2006 Drake & Josh Rebecca "Little Sibling" (sezona 3: epizoda 16)
2006 The Suite Life of Zack & Cody Corrie "Forever Plaid" (sezona 2: epizoda 6)
"Not So Suite 16" (sezona 2: epizoda 10)
"Neither a Borrower Nor a Speller Bee" (sezona 2: episode 12)
"Kept Man" (sezona 2: epizoda 14)
2009 Robot Chicken Lara Lor-Van / Butterbear / Erin Esurance "Especially the Animal Keith Crofford" (sezona 4: epizoda 19)
2012 Punk'd Herself "Lucy Hale" (sezona 9: episode 5)
Pozorište
Godina Title Role Location
2010 Rent Mimi Marquez Hollywood Bowl, 2010[1]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Reference[uredi | uredi izvor]


System-users.svg Nedovršeni članak Vanessa Hudgens koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: