Zvonko Bogdan

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Zvonko Bogdan

Zvonko Bogdan (Sombor, 5. januar 1942. godine) je pjevač tradicionalne vojvođanske pjesme.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Biseri narodne muzike (1971) - PGP RTB
  • Zvonko Bogdan (1972) - PGP RTB
  • Zvonko Bogdan i orkestar Šandora Lakatoša (1973) - PGP RTB
  • Zvonko Bogdan peva za Vas (1974) - PGP RTB
  • Što se bore misli moje (1976) - PGP RTB
  • Zvonko Bogdan (1980) - PGP RTB
  • Zvonko Bogdan i tamburaški orkestar Janike Balaža (1981) - PGP RTB
  • Pesme i pesnici (1984) - PGP RTB
  • Legolas (1984) - PGP RTB
  • Svaku ženu volim ja (1988) - PGP RTB
  • Život teče u laganom ritmu (2001) - Croatia Records
  • Živim život k'o skitnica (2002) - A Records
  • Uspomena na vreme koje se sigurno ponoviti neće (2004)
  • Panonija i ja (2005) - Vojvodina Music
  • Tko te ima, taj te nema (2007) - Croatia Records
  • Godine su mnoge prošle (2008) - Manart & Serbus


System-users.svg Nedovršeni članak Zvonko Bogdan koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.


Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: