Beau Bridges

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Beau Bridges
Example alt text
Beau Bridges i Lloyd Bridges
Rođenje 9. decembar 1941.
Los Angeles, SAD

Beau Bridges (rođen kao Lloyd Vernet Bridges III 9. decembra 1941 u Los Angelesu, Kalifornija), je američki glumac. Sin je glumca Lloyd Bridgesa i Dorothy Dean Simpson. Dobio je ime "Beau" po sinu Ashlieya Wilkesa, lika iz romana Prohujalo s vihorom, kojeg su njegovi roditelji čitali u vrijeme kad se rodio. Njegov brat Jeff Bridges je također glumac. Glumio je u brojnim filmovima i TV serijama.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • Village of the Giants (1965)
  • For the Love of Ivy (1968)
  • The Landlord (1970)
  • Child's Play (1972)
  • The Other Side of the Mountain (1975)
  • Swashbuckler (1976)
  • Two-Minute Warning (1976)
  • Greased Lighting (1977)
  • The Runner Stumbles (1979)
  • Norma Rae (1979)
  • Silver Dream Racer (1980)
  • Night Crossing (1981)
  • Love Child (1982)
  • Heart Like a Wheel (1983)
  • The Hotel New Hampshire (1984)
  • Alice in Wonderland (1985) (TV)
  • The Fabulous Baker Boys (1989)
  • Signs of Life (1989)
  • The Wizard (1989)
  • Without Warning: The James Brady Story (1991) (TV)
  • Sidekicks (1992)
  • Kissinger & Nixon (1995) (TV)
  • Jerry Maguire (1996)
  • Hidden in America (1996)
  • Nightjohn (1996) (TV)
  • Rocket Man (1997)
  • Voyage Of The Unicorn(2001)
  • Sightings: Heartland Ghosts (2002)
  • Evel Knievel (2004) (TV)
  • 10.5 (2004) (TV)
  • Smile (2005)
  • The Ballad of Jack and Rose (2005)
  • Into the West (2005)
  • Stargate SG-1 (2005-2007)
  • My Name Is Earl (2005) (TV)
  • 10.5: Apocalypse (2006) (TV)
  • The Good German (2006)
  • Stargate: The Ark of Truth (2008) kao General Landry (snima se)
  • Stargate: Continuum (2008) kao General Landry (snima se)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: