Hồ Chí Minh (grad)

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
User-trash-full-3.svg Ovaj članak je predložen za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: spasiti, staviti u projekat čišćenja
Korisnici Wikipedije u narednom kratkom periodu mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ukoliko se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti i objasniti na stranici za razgovor). Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak, ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori - Ne zaboravite da provjerite da li drugi članci vode ovdje i historiju stranice.

Ho Ši Min Grad (Saigon), grad Vijetnama, do ujedinjenja Vijetnama je došlo 1976. godine. Poslije ujedinjenja Vijetnama, grad Sajgon je dobio ime po ovom državniku - Ho Ši Min Grad. Međunarodni aerodrom Tan Son Nhat je međunarodni aerodrom lociran u općini Ho Ši Min Grad. Po veličini je četvrti najveći aerodrom u Vijetnamu.

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: