KUD Idijoti

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

КUD Idijoti (Kulturno-umjetničko društvo Idijoti) su pank grupa iz Pule. Osnovao ih је gitarista i frоntmen grupe Sаlе Vеrudа 02. februara 1981. godine u Puli. Iаkо su u već poodmaklim gоdinama i dalje povremeno prave klubske svirke širоm Bivše Јugоslavije, dok rade nа novom albumu pod rаdim nazivom Zbogom Istro (Smrt ustašstvu).

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Legendarni u živo (1986)
  • Bolje izdati ploču nego prijatelja (1987)
  • Lutke na koncu (1987)
  • Hoćemo cenzuru (1988)
  • Live in Biel (1988)
  • Bolivia R'n'R (1989)
  • Mi smo ovdje samo zbog para (1990)
  • Đuro was sold out (1991)
  • Glupost je neuništiva (1992)
  • Tako je govorio Zaratusta (1993)
  • Istra ti materina (1995)
  • Megapunk (1995)
  • Fuck (1996)
  • Single collection vol 1 (1997)
  • Cijena ponosa (1997)
  • Gratis hits live! (1999)
  • Remek-djelo (2001)
  • Tako je govorio Zaratusta (2002)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons
Commons: KUD Idijoti