Marshall Allman

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Marshall Allman
Marshall Allman
Rodno ime Marshall Scot Allman
Rođenje 5. 4. 1984.
Austin, Texas
Godine rada 2003 -
Suprug/a Jamie Anne Brown
Važnije uloge L. J. Burrows (Prison Break)

Marshall Scot Allman američki je glumac. Publici je poznat po ulozi L. J. Burrowsa u hit-seriji Prison Break.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Rane godine[uredi | uredi izvor]

Allman je rođen u Austinu. Otac mu je James Martin Allman Jr., a majka Idanell (rođena Brown). Ima i brata Davida, koji je liječnik. Tokom odrastanja bio je talentiran za nogomet i umjetnost. Igrao je nogomert u školi i klubovima, a duboko je zainteresiran za savremenu muziku. Nakon što je završio Austin High School 2002, dvoumio se između odlaska u Los Angeles u pokušaju ostvarenja glumačke karijere i studija umjetnosti u New Yorku. Na kraju je odabrao glumu.

17. 6. 2006. oženio se glumicom Jamie Anne Brown u Austinu, Texas.

Televizijska karijera[uredi | uredi izvor]

Allman se pojavio kao gost u raznim serijama: Bez traga, Boston Public, Malcolm u sredini, Praksa (Pravda za sve), Phil of the Future, Blizu doma, Zaboravljeni slučaj, Saving Grace, Uvod u anatomiju, Završnom udarcu itd. U novembru 2009. dobio je ulogu Tommyja Mickensa u 3. sezoni serije Okus krvi.[1]

Filmska karijera[uredi | uredi izvor]

Pojavio se u filmovima: Plitka zemlja, Mala crna knjižica, Skejtborderski snovi i Bezgrešno začeće Male Dizzle.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

Film
Godina Film Uloga Bilješke
2004. Plitka zemlja Žrtva #3
Mala crna knjižica Trotsky
2005. Skejtborderski snovi Kevin
Talac Kevin Kelly
Starcrossed Connor
Sweet Pea Ricky
2007. A Day with the Urns Bob
Prey 4 Me Sean
2008. Krilata stvorenja nosač/ službenik Novi naslov: Fragments
2009. Anytown Mike Grossman
Bezgrešno začeće Male Dizzle Dory
Love After Life nepoznata uloga
2011. Blue Like Jazz: The Movie Donald Miller Najfinansiraniji film od strane publike u historiji
2012. Sugar
Televizija
Godina Naslov Uloga Napomene
2003. Bez traga Mark epizoda: "Revelations"
Married to the Kellys mladi Tom epizoda: "Pilot"
Izvještaj Matrix tinejdžer epizoda: "Natural Borne Killers"
Boston Public Hector epizoda: "Chapter Seventy"
Malcolm u sredini Dylan epizoda: "Thanksgiving"
2004. Pravda za sve (Praksa) Todd Beck epizoda: "Police State"
2005. Phil of the Future Roger epizoda: "Milkin' It"
2006 Blizu doma Billy Hampton epizoda: "Hot Grrrl"
2007. Zaboravljeni slučaj James Hoffman epizoda: "Knuckle Up"
CSI: Las Vegas Jonathan Alaniz epizoda: Empty Eyes
Saving Grace Wade Tyrell epizoda: "Keep Your Damn Wings Off My Nephew"
2008. Šaptačica duhovima Thomas Benjamin epizoda: "Slam"
Uvod u anatomiju Jeremy West epizoda: "Freedom"
Završni udarac Kevin Ward epizoda: "Cherry Bomb"
Zakon i red: Odjel za žrtve Eric Byers epizoda: "Confession"
Eli Stone JJ Cooper epizoda: "The Humanitarian"
epizoda: "Happy Birthday, Nate"
2005–2008. Prison Break L. J. Burrows 44 epizode
2009. Put osvete Clifton Garber epizoda: "Canyon Flowers"
Ljudi s Madisona Danny Farrell epizoda: "The Color Blue"
Uvijek je sunčano u Philadelphiji Bezzy epizoda: "The Gang Reignites the Rivalry"
2010. Muškarci u godinama Travis epizoda: "Powerless"
Okus krvi Tommy 12 epizoda

Muzički spotovi[uredi | uredi izvor]

  • Drowning (s albuma Darkhorse grupe Crazy Town, 2002)

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Info
Marshall Allman na Internet Movie Database


Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: